2008. augusztus 22.

A virágosabb Szentesért

A városszépítő versenyben négy kategóriában díjaznak

Zárásához érkezik a Virág-színvonalasabb Szentesért elnevezésű verseny, melyet az idei évben immár ötödik alkalommal rendeztek meg. Most négy kategóriában mérhették össze a lakosok kertépítő képességeiket, hiszen a már hagyományos lakossági, társasházi és munkahelyi kategóriák mellett szeptemberben közönségszavazat kategóriában is eredményt hirdetnek.

Július 31-ig lehetett jelentkezni a megmérettetésre az önkormányzatnál az első három csoportban, míg a negyedik, a jubileumi év alkalmából meghirdetett közönségszavazatok versenyében a hónap végéig még le lehet adni a jelöléseket. Voksolni az interneten keresztül, a város honlapján lehet.

- Ezt a kategóriát azért hoztuk létre, mert sok olyan szép előkertet, díszített homlokzatot látni a településen, amelyek tulajdonosai vagy nem tudnak a versenyről, vagy nem akarnak időt szakítani rá. Azonban ebben a kategóriában mások is tudják ezeket az alkotásokat jelölni. Azt a tévhitet pedig szeretném eloszlatni, miszerint a közönségszavazat kategóriában csak azokra az alkotásokra lehet szavazni, amelyeket amúgy is neveztek már a tulajdonosok. Azért találtuk ki ez a csoportot, hogy olyanok is kapjanak díjat, akik nem neveztek, annak ellenére, hogy gyö-nyörűen rendben tartják ingatlanuk előkertjét - tájékoztatta lapunkat Baloghné Berezvai Csilla városi főkertész, aki azt is elmondta, hogy a kategóriák bírálata már elkezdődött.

A főkertész felkereste a jelölt helyszíneket, fotózott és a fényképekből reprezentációt készít a nevezett kertészeti alkotásokról. Szeptember elején egy szakmai zsűri dönt a helyezésekről, míg az ünnepélyes eredményhirdetésre - melyen az önkormányzati díjon kívül szponzori díjakat is ki szoktak osztani - várhatóan a hónap közepén kerül sor.

Cseh-Lakos