2008. augusztus 22.

A Kertvárosiak Magyartésen

A Magyartési Tábor Központban tartotta képzési táborát a Budapest XVI. kerületi Kertvárosi Ifjúsági Önkormányzat. A tréneri feladatokra a VE-GA Szövetség és a Szentesi Ifjúsági és Diák Önkormányzat (SZIDÖK) képzői kaptak felkérést. Az egyhetes tábor mozgalmas volt.

A kerület polgármestere, Kovács Péter is meglátogatta a tábort, vele az ifjúsági önkormányzat következő tanévi programját egyeztették. Számunkra érdekes volt, hogy a "kertvárosiak" az önkormányzatuk létesítményeit kedvezménnyel használhatták (pl. a mozijegy, az uszodajegy esetében).

A BRFK XVI. kerületi "csapata" pedig "kommandós" bemutatót tartott. Két kiképzett kutya, Zeusz és Zselé segítségével betekintést nyerhettünk például a gépkocsi feltörésekkel, valamint a túszejtéssel kapcsolatos tevékenységekbe.

A pisztolyokkal a tizenévesek is lőhettek - félelmetes volt a vaktöltények hangja. A tv-sorozatok után Magyartésen "élesben" megtapasztalni Rex felügyelő mutatványait, beszélgetni és együtt ebédelni a kommandósokkal, felejthetetlen élmény volt. Tóth Ferenc rendőr ezredesnek külön megköszöntük a bemutatót.

A következő tanévre való felkészülésre a szidökösöktől sok tippet és tapasztalatot kaptak a kertvárosiak.

A további programokról sokat lehetne írni. Talán a legfontosabbat említem meg. Ez pedig az volt, hogyan lehet és célszerű egy bemutatkozó iskolanapot megszervezni. Mik a buktatói, mik azok, amikre nagyon oda kell figyelni. A tábor végén könynyes volt a búcsú. Megbeszéltük, hogy az iskolanapon mi is ott leszünk!

Balogh Csilla Noémi
ifjúságsegítő