2008. augusztus 15.

Szezonzárás Koltaival

Jövő hétfőn záró darabjához érkezik a nyári szabadtéri színház. Az előadássorozat a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ udvarán ezen a nyáron az eddigieknél is kedvezőbb fogadtatásra talált. Sportnyelven ezt úgy mondják: rekordokat döntöttek, ez esetben nézőszám-rekordokat. Ehhez persze, szükség volt sikerdarabokra és sztárszínészekre, ebben a szervezők, a művelődési központ munkatársai igencsak kitettek magukért. Kern Andrással indult az évad, a Padlással pedig elérkeztek a csúcsra. Mintegy 800 jegyet adtak el a népszerű musicalre, büszkélkedett Varróné Szabó Ildikó, a művelődési központ igazgatója. Közel ennyi néző volt kíváncsi Rékasiék kétszemélyes előadására is. Meg kell jegyezni, a közönség több alkalommal az eső dacára is kitartott. Az önkormányzat operett gáláján sem maradt üres hely, de ez már nem is meglepetés. Összességében viszont várakozáson felüli a siker. Az igazgatónő szerint bebizonyosodott: fogékony a közönség. Hozzátette: belejátszik az is, hogy a környékbeli szabadtéri színházakba drágább a belépő, melyet nem mindenki engedhet meg magának.

A folytatás is jónak ígérkezik: vasárnap 18 órakor kezdődik a fúvószenekari találkozó, melyre ingyenes a belépés. Zárásként a Mese habbal című komédia kerül bemutatásra. Hétfőn, 18-án este 9 órától Alan Ayckbourn darabjáról kiderül a szentesi színpadon, mennyire "habkönnyű". A ledér Ginny szeretőjéhez utazik, szerelme azonban azt hiszi, a szüleihez. Utánamegy, hogy megkérje a kezét. "a papától". A főszereplők közül Koltai Róbertnek tavaly tapsolhattunk a Doktor úrban, Frajt Editnek most tapsolhatunk, hogy lássa, nem csak a Szomszédokban szerettük, és kilép a képernyőről Brózik Klára, a Jóban Rosszban Margit nővére is. Az előadásokra belépő vásárolható a művelődési és ifjúsági házban, a konferencia központban, illetve a Babilon könyvesboltban.

A kellemes nyáresti kikapcsolódások után ősztől sem maradnak színházi élmény nélkül a szentesiek, ami anynyit jelent, hogy ismét a megyeházát kell célba venniük, de akkor már a dísztermet. Oda hirdetik meg számukra a pódiumbérletet.

D. J.