2008. augusztus 8.

Autóval együtt égett le a garázs

Két szentesi lakos ellen is ittas gépjárművezetés miatt indított büntetőeljárást a szentesi rendőrkapitányság közlekedési alosztálya. Mind-ketten motorkerékpárra ültek, miután alkoholt fogyasztottak, de a közúti ellenőrzés során kiderült, hogy a pohár fenekére néztek, mielőtt motorjukra pattantak volna.

Ellopták egy vekerháti tanya alumíniumkerítését. A bűnözők július 29-re virradóra bontották le a kerítést, mintegy 60 ezer forintos kárt okozva a tulajdonosnak.

Lopás miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki július 28-án, a nappali órákban egy Szentes-Derekegyház oldalon lévő tanyába hatolt be, és onnan fúrógépet és deko-pír-fűrészt vitt magával.

Egy munkagép két feljáróját is ellopták, mégpedig július 30-án délelőtt a Kisér utcában.

Július 28-áról 29-ére virradóra fosztottak ki egy eperjesi tanyát, ahonnan kéziszerszámokat, heggesztő-trafót vittek el a tolvajok.

Rongálás miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki július 30-án, hajnali 2 óra körül az egyik József Attila utcai garázsban tüzet okozott. A lángok nem kímélték a garázsban lévő Toyota típusú személygépkocsit sem, amely teljesen kiégett a tűzben. A kár elérheti a három millió forintot.

Kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indult nyomozás egy szentesi férfi ellen, aki élettársának három kiskorú gyermekét bántalmazta.

Ismeretlenek aratták le egy Nagymágocs külterületén lévő termőföldről az ott található mintegy másfél hektár búzát. A lopással okozott kár eléri a négyszázezer forintot.

Pénzhamisítás miatt indult eljárás ismeretlenek ellen, akik az egyik szentesi üzletben hamis pénzzel fizettek. A három darab hamis tízezres már a rendőrség birtokában van, az elkövetőket még keresik a nyomozók.

Végül, de nem utolsó sorban az úgynevezett diszkó-balesetekről. A Csongrád-megyei Rendőr-főkapitányság - mint ahogy az közleményükből kiderül - kiemelt feladatként kezeli az ittas járművezetést, mint a közlekedésbiztonságot negatív irányba befolyásoló tényezőt. Azon túlmenően, hogy napi rendszerességgel fellépnek az ittas járművezetők ellen, az úgynevezett diszkó-baleseteknek is nagy figyelmet szentelnek. Minden évben jelentős számú halálos és súlyos sérüléssel járó ilyen jellegű baleset történik. Ezek okozói, és legtöbb esetben elszenvedői elsősorban a fiatalok. A balesetek általában hétvégéken, a késő éjjeli vagy a kora hajnali órákban következnek be, leggyakrabban a szórakozóhelyek közelében, onnan távozóban történnek. A rendőrség a "Tiszta fejjel" kampány keretében fokozott figyelmet fordít az ittas vezetők kiszűrésére, az alkohol-és drogmentes gépjárművezetés ellenőrzésére, ez által a diszkó-balesetek számának visszaszorítására. Éppen ezért az elkövetkezendő hetekben Szentesen és környékén, hétvégenként a szórakozóhelyek közelében fokozott közúti ellenőrzésekre lehet számítani.

H.V.