2008. augusztus 8.

Kis kukta

Kapros csirkeraguleves

Hozzávalók: 30 dkg csirkemell felkockázva, 4 szál répa felkockázva, 2 gyökér felkockázva, 1 karalábé felkockázva, 2 marék zöldborsó, fél kisebb kelkáposzta vékonyra csíkozva, 3 szál újhagyma zöldjével együtt, egy csomó friss kapor, ételízesítő, bors, tejföl, olívaolaj.

Elkészítése: A karikára vágott újhagymát az olívaolajon enyhén megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a húst. Amikor már majdnem fehér, akkor hozzádobjuk a zöldségeket. Majdnem puhára pároljuk. Felengedjük vízzel, ízesítjük ételízesítővel, borssal. Készre főzzük. A kaprot apróra vágjuk és a forrásban lévő levesbe dobjuk. Egyet rottyan és kész a leves. Tejföllel tálaljuk.

Borzas sertésszelet

Hozzávalók: 0,5 kg sertéskaraj, 30 dkg burgonya 3 tojás, 30 dkg liszt, só, 15 dkg sajt, tejföl, olaj.

Elkészítés: Sűrű palacsintatésztát készítünk, amibe belereszeljük a nyers burgonyát. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A húst először lisztbe, majd a burgonyás palacsintatésztába mártjuk és forró olajban kisütjük. Közvetlenül tálalás előtt kezdjük el sütni, frissen az igazi. Tálaláskor sajttal megszórjuk és tejföllel meglocsoljuk. A főételünk mellé köretként sültburgonyát, rizst, vagy friss, kímélő salátát tálalhatunk ízlés szerint válogatott nyári zöldségekből.
Jó étvágyat!