2008. augusztus 8.

Megvan az új jelölt

A hagyományokból építkezik a jövő

Halmai László és Kovács János megyei képviselők július 7-én mutatták be a sajtó képviselőinek H. Szabó Rékát, akit a Horváth Mihály Gimnázium és Szakképző Iskola, illetve tagintézménye, a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola vezetőjének jelölnek. Az igazgató egy éves megbízásáról a Csongrád Megyei Közgyűlés augusztus 14-i, rendkívüli ülésén dönt.

Több jelöltet kerestek meg a közelmúltban. Olyan pedagógusokat, akik szentesiek, elhivatottak a Horváth Mihály Gimnázium iránt, ott végeztek és a környéken tanítanak. A jelöltek közül a legalkalmasabbnak H. Szabó Rékát találták ambíciói, agilitása és hozzáállása miatt - tudta meg lapunk Halmai Lászlótól. - Nagyon remélem, hogy jóváhagyja a megye, és a képviselők megválasztják H. Szabó Rékát, hiszen személye jó választás. Emellett pedig bízom abban, hogy a tantestület is elfogadja az új igazgatót, sikeresen együttműködnek és a Horváth Mihály Gimnázium ismét a megye legjobb oktatási intézményei között szerepel, illetve országosan is jegyzett gimnáziumként szárnyal majd. A megbízásról szóló döntést a megyei közgyűlés augusztus 14-én, délután hozza meg, amellyel reményeink szerint egy évre megbízza jelöltünket a középiskolák vezetésével. Decemberben pedig kiírnak egy újabb pályázatot az igazgatói székre, s jövő tavasszal döntenek a megyei képviselők arról, hogy 5 évre kit neveznek ki igazgatónak - mondta el a választókerületi elnök.

H. Szabó Rékától megtudtuk, hogy a Horváth Mihály Gimnáziumban érettségizett 1990-ben, utána a Miskolci Egyetem bölcsészettudományi karán végezett magyar nyelv és irodalom, később angol szakon. Diplomaosztás után a Sághy Mihály Szakképző Iskola, Középiskola és Kollégiumba került, és ott dolgozik főállásban 11 éve magyar nyelv és irodalom, illetve angol szakos tanárként. Emellett tavaly kollégáival együtt létrehozta az ECA nyelvvizsgaközpontot, ami nemcsak a csongrádi diákoknak, hanem a környező városok, falvak tanulóinak is lehetőséget biztosít a nyelvvizsgára. Mint elmondta, mindig is kötődött a gimnáziumhoz, ott tanult humán tagozatosként, s ez adott alapindíttatást számára a tanári pályához. Véleménye szerint mindenképp fontos, hogy az intézmény tanárai és diákjai továbbvigyék a gimnázium meghatározó szellemiségét, a hagyományokból építkezzenek a jövőben is és csapatban dolgozzanak együtt - beszélt terveiről a jelölt, aki magánéletéről annyit elárult, hogy szüleivel együtt neveli közel 3 éves gyermekét. Nagyon büszke lányára, élete értelmének és Isten legnagyobb ajándékának tartja.

Cseh-Lakos


Tudomásul vették a jelölést

Halmai László elmondta, hogy a jelölés előtt többször tárgyaltak a gimnázium közalkalmazotti tanácsával. Egyeztettek arról, hogy mit szeretnének, és mi az oka annak, hogy nézetkülönbségek alakultak ki. Csütörtök délután is találkoztak, és bemutatták H. Szabó Rékát az iskola képviselőinek, mert az volt a kérés, hogy hamarabb ismerjék meg a jelöltet, mint a megyei közgyűlés. A közalkalmazotti tanács tudomásul vette a jelölést, illetve eszmecsere alakult ki a megoldandó gyakorlati kérdésekről is.