2008. augusztus 1.

Pénzügyi okok miatt "átigazoltak"

Női futsal

Hagyomány, hogy az NBI-es női futsal bajnoki idényének zárásaként a női futsal mellett voksukat letevő szurkolók egy buli mérkőzésre hívják ki az NBI-es női csapatot. Az idén sem volt ez másképp. Az eredmény nem volt a drukkerek számára kedvező, hiszen a gyengébb nem képviselői győztesen hagyták el a pályát. Ismét bebizonyosodott, hogy a játékban ugyan alulmaradtak a szurkolók, de hangban erősebbek.

A mérkőzés után lapunknak az NBI-es Szentesi Futsal Klub elnöke és edzője, Tóth Antal értékelte a csapat 2007-2008-as eredményét: - Mindenekelőtt szeretném megköszönni a fábiánsebes-tyéni önkormányzatnak a kapott támogatás - kezdte értékelését az edző, majd elmondta, hogy kicsit csalódott, de nem is az eredmény, hanem a játékosok hozzáállása miatt. - Volt egy-két olyan játékos, aki cserbenhagyta az együttest. Sokszor úgy utaztunk vidékre, hogy egy cserénk volt, erővel nem bírtuk. A hetedik hely is csalódás számomra, mert tudásunk szerint a negyedik-ötödik helyen kellett volna végeznünk. Sérüléshullám is tizedelt bennünket, a kispad rövidsége is szerepet játszott abban, hogy csak hetedikek lettünk, valamint az hogy sok vidéki játékosunk van és van olyan csapattag is, aki két-három együttesben is játszik.

- A problémák ellenére van-e olyan, akit kiemelne teljesítménye alapján?


- Nem szeretnék kiemelni senkit, rosszabb gólaránnyal lettünk hetedikek. Mindig csapatként játszunk, van olyan köztünk, aki nagyon szeretne játszani, de sérülése nem engedi. Volt olyan sérültünk is, aki a csapat motorja volt, hiányát nem tudtuk pótolni. Állandóan fogy a létszámunk, hiszen távozott két kiskunfélegyházi kislány, a gyulaiakra sem számíthatok. Hatan-heten vagyunk - mondta el az edző, aki azt is bejelentette, hogy a csökkenő létszám és a nem megfelelő pénzügyi feltételek miatt, tehát a 2008-2009-es bajnokságban a Szentesi Futsal Klub női csapata az első alkalommal megrendezett NBII-es futsal pontvadászatba adta be nevezését. A másodosztályú bajnokságról annyit kell tudni, hogy ritkábban kell utazni. A mérkőzéseket tornarendszerben (egy színhelyen több összecsapás van) rendezik meg. Ez lehetőséget ad arra, hogy az utánpótlás együttesből felhozott játékosok előbb-utóbb beérjenek. Másodsorban így a csapat is fennmarad.

Örömhírrel is szolágált a női futsal első embere: A nem hivatalos utánpótlás bajnokságban saját csapatot indítottak, ahol hat együttes közül a második helyet sikerült megszerezniük. Az ezüstérmes (U-13, U-16) csapat tagjai Ludányi Emese, Farkas Szilvia, Szűcs Beatrix, Boda Virág, Kotvics Edina, Horváth Andrea, Sallai Stella, Csapó Barbara, Martók Dóra, Bali Xintia, Molnár Ágnes, Papp Laura, Keltai Carla voltak. - Nagyon elégedett vagyok a lányokkal. Gratulálok nekik. Bízom benne, hogy ezek a lányok együtt maradnak. Talán egyszer alkotunk újra egy nagyon erős szentesi felnőtt női futsal csapatot - zárta értékelését Tóth Antal.

A felnőtt csapat tagjai: Magyar Mónika, Kiss Etelka, Milovanovics Lívia, Bali Xintia, Heidt Edina, Béres Edit, Szűcs Beatrix, Baksa Katalin, Bacsa Anna, Csonka Szilvia, Durkó Zita, Szabó Nóra, Bencze Beáta.

DVZ