2008. június 13.

Szivárványos táborok

Itt a vakáció! Ez öröm a gyerekeknek, a szülőknek sokszor gond is azért, hogyan biztosítják csemetéjük felügyeletét. Azután nem mellékes az sem, hogyan, milyen tartalommal telik meg az a két és fél hónap. Eme gondok megoldásában próbál segíteni a Művészetek Háza. A falai között működő Szivárvány Művészeti Iskola szinte a vakáció első napjától augusztus közepéig - vasárnap kivételével - minden napon érdekes tábori programokkal várja a gyerekeket.

Kálmánné Szabó Erzsébet igazgató lapunknak elmondta, a táborok elsősorban művészeti jellegűek, ám idén nyelvi képzéssel is összekapcsoltak két kurzust. Angol, illetve német nyelvvel ismerkedhetnek a táborban résztvevők. A táborok nagy részét a Szivárvány Művészeti Iskola humánerőforrására, illetve szakmai bázisára építik, de egyre több együttműködő partner is felkereste intézményüket, hogy velük szervezzék programjaikat. Az egyik a Klauzál Gábor Általános Iskola, amely a tanév folyamán sikerrel vett részt egy, a hátrányos helyzetű gyerekek oktatását célul tűző Európai Uniós projektben. Ennek a projektnek a folytatása a közös kéthetes nyári program. Az iskola ehhez is megkapja az uniós támogatást. Kitétele: a program minden szempontból minőséget kell hogy nyújtson.

A művészeti táborok közül Kálmánné kiemelte a kézműves tábort. Annál is inkább, mivel annak kitűnő helyszínt nyújt a ház kézműves műhelye, ahol gyakorlatilag a mesterség minden ágát felsorakoztatják.

- Ezt minőségi módon és eredményesen tudjuk nyújtani, hiszen a vezető értékelő azzal zárta az iskola kiválóra való minősítését, hogy javasolni fogja, mint kézműves mintaiskolával, az oktatási miniszter kössön közoktatási megállapodást. Ez számunkra nagy öröm - mondta az igazgató.

Igényes és értékes programnak nevezte Kálmánné Szabó Erzsébet a Felhőcsikó Alapítvány nyári életmódtáborát, ide elsősorban azokat várják, akik valamilyen értelemben lelki problémával küzdenek. Ezen próbálják őket átsegíteni, kötetlen foglalkozások keretében. A tábor vezetője gyermekpszichiáter.

A táborok iránt érdeklődni lehet hétfőtől szombatig, reggel 8 órától este 6 óráig a Művészetek Házában, illetve telefonon: a 311-493-as számon, és a 70/556-3544 mobilon, valamint az info@muveszetekhaza.szentes.hu honlapon.

Az igazgatónő a továbbiakban beszámolt arról, hogy Szentesen elsőként a Művészetek Házában kapja meg OKJ-s bizonyítványát az első idegenvezető osztály. A 23-as létszámú csoport június 17-én vizsgázik, azt követően szakképzett idegenvezetőként számíthat rájuk a város, belföldön és külföldön is vezethetnek csoportokat. - Szentes egyre szépül, csodálatos és vonzó természeti környezet veszi körül, a turisták mind nagyobb érdeklődést mutatnak iránta. Ez a lehetőség kiaknázatlanul hever parlagon, ami sokat jelenthet Szentes gazdasági fejlődése szempontjából - jegyezte meg Kálmánné Szabó Erzsébet, aki még egy jó hírrel szolgált olvasóinknak:

- Az országban egyedül álló projektként és elsőként egy sikeres pályázat keretében az önkormányzattal megvetettük az első Dél-alföldi Turisztikai Klaszter alapjait. Ez jelentős projekt, amiről később még bővebben szólhatunk - mondta.

(lovas)