2008. június 13.

Hastáncrekord

Az elmúlt hétvégén bevonult a szentesi hastánc a történelembe. Ezen a napon a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban 17 lány arra vállalkozott, hogy 10 órától este 22 óra 30 percig hastáncoljon.

A rendezvény szervezője Gyovai Sándorné, Évi és hastánciskolája felvállalt egy nehéz próbatételt. Különböző magyar városokból érkeztek a hastáncművészek, hogy a rekorddöntés mellett a szentesiek tanuljanak is. Minden órában 45 percig tanított egy-egy hastánc tanár és azt követően csoportjaikkal is felléptek, közben a rekorderek folyamatosan táncoltak a háttérben.

Gyovai Sándorné Évi, Kóczán Katalin, Horváth Tímea, Bányai Beatrix, Hideg Melinda, Molnárné Bihari Gyöngyi, Faragó Kata, Gál Eszter, Szénási Edit, Lan-tosné Lukács Csilla, Faragó Andrea, Németh Nikolett, Csenkiné Judit, Bessenyei Csillag, Piti Erika, Illés Izabella, Halmai Eszter vágtak neki a maratoni kihívásnak.

A rekord időt tizenöten táncolták végig. Sebestyén István a magyarországi rekordok ellenőre 22 óra 29 perckor közölte, hogy ez az utolsó perc, mindent bele. Az utolsó másodperceket közösen számolták visszafelé. Sebestyén úgy látta, hogy a városban nagyon népszerű a hastánc. Előfordult, hogy egyszerre száz nő is csatlakozott a táncosokhoz.

Pontosan 12 óra 19 percet táncoltak végig. Ötvenöt perc folyamatos hastáncolás után csak 5 perceket pihenhettek és ez így ment több mint 12 órán keresztül.

Kép és szöveg:
Vidovics