2008. június 13.

A tudást használni kell

A tanulmányi versenyeken eredményesen szerepelt diákokat és felkészítő tanáraikat jutalmazták június 7-én a volt megyeházán. A tanév végének közeledtével szokásosan összegyűlnek a helyi iskolák legjobbjai, hogy átvegyék az önkormányzat jutalmát. Eddig a pedagógusnapi köszöntéssel egybekötve rendezték a diákok ünnepségét, most azonban külön.

Nem férünk be többen, indokolta Szirbik Imre polgármester rögtön, beszédének elején. Ezért osztották meg a két rendezvényt, melyek időben eltérnek, ám gondolatiságban nem, fogalmazott a polgármester. A pedagógusok a gyerekek életre való felkészítését segítik, s most láthatják munkájuk gyümölcsét, mely ebben az esetben gyümölcskosarat jelent, olyan sok területen vannak tehetségek. A város építése mellett gondoskodni kell arról is, hogy legyenek követőink, folytatta Szirbik Imre. - Rólatok van szó, akik az 1. osztálytól a 12-ig valamiben nagyon jók vagytok, szólt a diákokhoz. Ez csapatmunka: kellett hozzá olykor a szülői dorgálás, egy jó szó, egy meleg szorítás, mely erőt ad, s a tanárok is segítettek, hogy a készségek kialakuljanak. Ti vagytok a jövő, s a tudás, ami egyszer munkává, alkotássá válik. A tudást használni kell, mondta a polgármester, s azt kívánta a diákoknak: gyarapodjon tudásuk.

A Deák Ferenc iskola tanulóinak népdalcsokra után került sor az országos, megyei és nemzetközi megmérettetéseken sikerrel szereplő tanulók és tanáraik jutalmazására. A fiatalok olyan eseményeken öregbítették a város iskoláinak hírnevét, mint például mesemondó, helyesírási, szépkiejtési, matematika, természetismeret, műfordító, frankofón, különböző szakmai, sőt robotépítő versenyen.

A polgármester és dr. Bácskainé Fazekas Márta, az önkormányzat oktatási és művelődési bizottságának elnöke adta át az emléklapokat, pénz-, és könyvjutalmakat 27 alsó és 47 felső tagozatos, 26 közép - és 8 zeneiskolás diáknak, valamint a csapatversenyek tagjainak.

D. J.