2008. június 13.

Ollót vágott a nyakába

Június 9-én, 21 óra 30 körül történt, hogy két barát italozott egyikük szentesi lakásában. Ez azonban nem tetszett az otthon tartózkodó férfi feleségének, aki kifogásának hangot is adott. Ezt követően a nő egy ollót dobott a férje irányába, ám a vágóeszköz a férfi barátjának a nyakát találta el, és azon egy centiméteres vágott sebet ejtett. A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, a nő ellen pedig súlyos testi sértés miatt indult eljárás.

Június 8-án, délután 4 óra körül, a régi Vízmű területén értek tetten a biztonsági őrök egy férfit, aki saválló acéllemezeket igyekezett eltulajdonítani, kb. négyezer forint értékben. A gyanúsított nem ismeretlen a rendőrség előtt, hiszen 2008-ban már több esetben is fémlopás miatt folyt ellene eljárás.

Az egyik, Tesco közeli tanyában is tolvajok jártak június 7-én. Az ismeretlen elkövetők traktoralkatrészeket vittek magukkal, mintegy 200 ezer forint értékben.

Szóváltás alakult ki az elmúlt hétvégén az egyik fá-biánsebestyéni szórakozóhelyen. A veszekedés vége az lett, hogy az egyik hangoskodó a biliárddákót összetörte vitapartnere fején, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az erős ember ellen garázdaság miatt indult büntetőeljárás.

Több kerékpártolvajt is elfogtak a szentesi nyomozók az elmúlt napokban, köztük egy háromfős bandát. Ennek a csapatnak az egyik tagja több alkalommal is betört egy szentesi tanyába, ahonnan élelmiszereket, használati tárgyakat vitt magával. Visszatérve azonban az ellopott kerékpárokra, több olyan kétkerekű is előkerült, amelynek tulajdonosai azok eltűnését eddig nem jelentették a rendőrkapitányságon. A nyomozók most várják azok jelentkezését, akiknek ellopták a bringáját, mivel lehet, hogy éppen az ő járművük került elő a nyomozás során.

H. V.