2008. május 2.

Kis kukta

Tejszínes karfiolleves

Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, 1 kis fej hagyma, 2 db leveskocka, 1 db babérlevél, csipet őrölt szerecsendió, 3 dl tejszín, ételízesítő, 1 csapott evőkanál étkezési keményítő, petrezselyem.

Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedve megmossuk, feltesszük főni a hagymával, a leveskockával és a szerecsendióval együtt. Ha megfőtt, a tejszínt kevés vízzel felhígítva az étkezési keményítővel összerázva a levesbe öntjük. Összeforraljuk, és meghintjük frissen vágott petrezselyemmel.

Rablóhús sütőben

Hozzávalók: sertéscomb szalonna, krumpli, hagyma, paprika, paradicsom, só, olaj, ételízesítő, őrölt bors, majoránna.

Elkészítése: A páclevet elkészítjük a hozzávalókból (vagy egyedi fűszerkeveréket használunk). A húst kisebb szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk és a páclében megforgatjuk, 1 órára a hűtőbe tesszük. Megpucoljuk a krumplit és a hagymát. Karikára vágjuk a krumplit, hagymát, paprikát, paradicsomot. A szalonnából kakastaréjt csinálunk. A krumplit besózzuk. Egy nagyobb darab alufóliába belepakolunk rétegezve egy kevés krumplit, hagymát, paprikát, paradicsomot, húst, és ismét krumplit a tetejére, majd rá egy szalonnát. Jól becsomagoljuk, hogy sülés közben ki ne nyíljon. Egy nagy tepsibe egymás mellé bepakoljuk a csomagokat, forró sütőbe tesszük. Körülbelül 1 óra sülés után megnézzük, hogy megpuhult-e a hús. Ha jó, a csomagokat egy picit kibontjuk, és a szalonnát a tetején pirítjuk 5-7 percig. A csomagokat tányérra pakoljuk, és mindenki ebből fogyasztja.