2008. május 2.

Rendőrnek adta ki magát

Hat Cruiser típusú kerékpárt loptak el az elmúlt hétvégén városunkban. Voltak köztük lezárt és lezáratlan járművek is. Az ilyen értékesebb kerékpárokat érdemes valamivel drágább, 3-4 ezer forintos zárakkal lezárni és ami a legfontosabb, valamihez hozzázárni. Ami még lényeges lehet, éjszaka, kocsma előtt se hagyjunk 50-60 ezer forintos bringákat, főleg ne lezáratlanul.

Két épületbe is betörtek néhány nappal ezelőtt a bereki városrészben. A helyiségekből egy elektromos és egy benzines fűkaszát vittek el a tolvajok.

Ismeretlen elkövetők hatoltak be egy szegvári kft telephelyére, ahonnan növényvédő szereket és gyomirtót loptak el. A mezőgazdasági vállalkozásoknak tanulság lehet, hogy ne tároljanak ilyen szereket nagyobb mennyiségben, vagy ha igen, akkor őriztessék azokat.

Rendőrnek adta ki magát az az ismeretlen személy, aki az elmúlt hétvégén egy idős férfi házánál jelent meg, és a padlást szerette volna átvizsgálni. A gyanútlan házigazda beengedte a férfit, akin egyenruha sem volt, és nem is igazolta magát. Amíg a férfi a házigazdával a padláson tartózkodott, addig két másik személy összeszedte az értékeket a lakásból, majd távoztak a helyszínről.

Ezzel szemben a rendőrség munkatársai mindig szolgálati jelvénnyel, és igazolvánnyal igazolják magukat, alaposan becsapták tehát a gyanútlan sértettet. Itt jegyezzük meg, hogy a rendőrség a helyszínen nem vizsgál bankjegyeket, a DÉMÁSZ, a DÉGÁZ sem visz házhoz pénzt túlfizetés esetén, ilyenkor a számlán kerül jóváírásra a túlfizetett összeg. Az önkormányzat munkatársai sem mennek házhoz nyugdíjszelvényt ellenőrizni, kizárólag a csalók próbálkoznak ezekkel a trükkökkel.

Behatoltak az árpádhalmi polgármesteri hivatalba ismeretlen elkövetők, de semmit nem vittek el a helyszínről, kizárólag a berendezési tárgyakat rongálták meg.

A hosszú hétvége alatt a rendőrség munkatársai fokozott létszámban lesznek jelen az ünnepi helyszíneken, és biztosítják azok zavartalan lebonyolítását.

H.V.