2008. május 2.

Ünnepelt a rendőrség

Jutalmak és előléptetések

A Rendőrség Napja alkalmából az idei esztendőben is megrendezte a szentesi rendőrkapitányság nyílt napját április 24-én. A helyszín azonban eltért a tavalyitól, hiszen a kapitányság épülete és udvara helyett idén a Tesco elkülönített parkolója adott helyet a közkedvelt programnak.

A rendezvényre a legkülönbözőbb korosztály tagjai látogattak ki, akiket életkorukhoz illő programokkal vártak a szervezők. A kisebbek körében közkedvelt volt a fegyverek összeszerelése szakértői irányítás mellett és a rohamrendőrök öltözetének felpróbálása. A vállalkozó kedvűek az ujjlenyomatukat is megörökíthették, kerékpáros és aszfaltrajz versenyben, illetve KRESZ-totóban mérhették össze tudásukat. Technikai, kutyás és gépjármű technikai bemutatókat tekinthetett meg mindenki, a felnőttek pedig kipróbálhatták a csúszós tréninget, melynek keretében egy olyan személygépkocsit vezethettek, amelynek megemelték a kerekeit. Ezzel szimulálták, hogy milyen csúszós, síkos, jeges úton vezetni. Illetve milyen érzés úgy irányítani egy személygépkocsit, hogy elveszik az autó kerekei és az útfelület közötti fizikai kapcsolat.

A Rendőrség napja alkalmából a mórahalmi központi rendezvényen elismeréseket is vehettek át a szentesi rendőrkapitányság munkatársai - tájékoztatta lapunkat Balogh Szabó Imre. A rendőrkapitány elmondta, büszke arra, hogy kiemelkedő szakmai munkájuk elismerésenként dr. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének javaslatára dicséretben és jutalomban részesítette Nagy János rendőr századost, a szentesi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetőjét, valamint a szolgálat példamutató teljesítéséért soron kívül előléptette rendőr alezredessé Sebestyénné Laurik Ágnes rendőr őrnagyot.

A szentesi rendőrkapitány Varró Zoltán r. főtörzsőrmestert, Farkas István r. alezredest és Besze Tibor r. főtörzszászlóst pénzjutalomban részesítette, illetve Végh Zoltán r. főtörzsőrmestert zászlóssá és Schwarcz Gábor törzsőrmestert főtörzsőrmesterré léptette elő.

Cseh-Lakos