2008. március 21.

Felkészülési rögbitorna

A tavaszi szezonra történő alapozás részeként felkészülési mérkozésen fogadta az NB I-es Szentesi 91-esek az NB II-es bajnokságban szereplő Gyöngyös és a Békéscsaba csapatát. A felnőtt és utánpótlás mérkozések 11:30-tól 15-óráig zajlottak. Az edzőmérkőzések mindhárom csapat tavaszi idényére való felkészülését szolgálták.

Köszönhetően az egész napos szombati esőnek, a rendkívül rossz talajú pályán az első mérkőzés a Szentes - Gyöngyös találkozó volt, melyen már a mérkőzés elején látszódott, hogy nincs egy súlycsoportban a két gárda. A nagyon sok fiatalt felvonultató vendégcsapat nem tudott érvényesülni, de a szezon eleji formát mutató hazai csapat sem teljesen tudta, azt a játékot játszani, amit szeretett volna. Sok-sok technikai hiba - köszönet a csúszós labdának és pályának - és sajnos taktikai hiba is, amely tarkította a Szentes játékát, és amelyet korrigálni kell. A 2x15 perces meccs végeredménye 34-0 lett a hazaiaknak.

Szentesi pontszerzők: Má-csai 5, Gránicz 5, Döme 5, Farkas 5, Füle D. 9, Füle Gy. 5

A második felnőtt összecsapás a Szentes - Békéscsaba volt. Itt már érezhető volt, hogy a vendégek sokkal keményebben védekeztek és komolyabb, nagyobb és rutinosabb gárda, mint az előző ellenfél. Igazi átütő erő bennük sem volt, de védekezésben nagyot alkottak, hiszen egyetlen egyszer sem sikerült a célterületre becipelni a labdát a szentesieknek. Itt is sok technikai hiba volt, és sajnos a rossz pálya volt a gyors szentesi legények legnagyobb ellenfele. A mérkőzés végeredménye 0-0 lett, amely igen ritka rögbiben.

A harmadik mérkőzést a két vendégcsapat játszotta, akik az NBII-es pontvadászatban is komoly csatákat szoktak vívni. Jelen esetben a jobban felálló csabai alakulat lett a győztes.

Gyöngyös - Békéscsaba (10-es) 10-20 Juniormérkőzések:

Derekasan helytálltak juniorjaink ellenfeleikkel szemben, hiszen a hazai csapat nagy része ugyan junior korú, de erősen kezdőkből áll, ami azt jelenti, hogy nagy részük még 1 éve sem jár rögbizni. Nem így a két vendégcsapat fiataljai, akik közül már jó néhányan évek óta uzik ezt a sportot.

Szentes - Gyöngyös (10-es) 5-15, szentesi pontszerző: Szépe Kornél 5 pont. Szentes - Békéscsaba (10-es) 5-15, szentesi pontszerző: Tasi Máté 5 pont.

A szentesi felnőtt csapat névsora:

Baranyi Gábor, Szabó Árpád, Dobos Attila, Döme Zsolt, Farkas Zsolt, Törocsik Sándor, Tímár Zsolt, Tímár Ferenc, Kérdő Szabolcs, Baranyi László, Gránicz Zsolt, Kiss Szabolcs, Csanki Sándor, Füle Dávid, Füle Gyula, Kiss István, Mácsai Csaba.

A szentesi junior csapat névsora:

Czakó Balázs, Rónyai Dániel, Sipka Róbert, Szépe Kornél, (CHABAL Ot nem tudom hogy hívják), Nagy Gergo, Szabó Róbert, Kiss Szabolcs, Baranyi László, Tasi Máté.