2008. március 21.

Háztartásunk múltja, jelene és jövője

Az első helyezett csapat tagjai:
Mátéfi Alexandra, Simonovics Erika, Tóth Nikolett és a felkészítő tanárok.

A Koszta József Általános Iskolában március 13-án rendezték meg az "Életvitel és gyakorlati ismeretek" megyei technika versenyt. A verseny célja: a tanulók életvitelével kapcsolatos, a mindennapokban is hasznos ismeret- és tevékenységi körök megalapozása és bővítése. Szélesíteni tájékozottságukat az egészség-, környezet-, háztartás-, munka-, gazdálkodás- és fogyasztókultúra területén. A felkészülés során egy adott témakör alapos feldolgozása lehetőséget nyújtott mélyebb és szerteágazó ismeretszerzésre, valamint az önálló kutató-munkára.

A megyei fordulóra három fős, felső tagozatos csapatok érkeztek nevezési plakátjaikkal, melynek témája múltunk és jelenünk háztartási tevékenységei voltak. Írásbeli feladattal kezdődött a vetélkedő, majd az ételtartósítással, konyhai eszközök hasznosításával és fűszerek felismerésével kapcsolatos feladatok megoldása következett. Kézműves feladatként egy mai konyha makettjét kellett elkészíteni és díszíteni. Az eredményhirdetésig a versenyzők háztartásunk energiatakarékos működtetésével kapcsolatos gyakorlati bemutatóval színesített előadást nézhettek meg, majd jóízűen elfogyaszthatták az uzsonnát és a sült almát. Az első helyezett csapat tagjai eljuthatnak Sajóbábonyba az országos versenyre.

Eredmények: 1. Koszta József iskola: Mátéfi Alexandra, Simonovics Erika, Tóth Nikolett derekegyházi tanulók.  2. Mindszenti Általános Iskola: Elekes Linda, Szunyi Enikő Zsótér Zsófia. 3. Mindszent: Csatári Mariann, Farkas Nikolett, Gyovai Evelin. 4. Petőfi: Csepcsényi Viktória, Kovács Tímea, Németh László. 5. Koszta: Bagdán Evelin, Kiss Bence, Nagy Loretta. 6. Arany János Fábi-ánsebestyén: Holman Evelin, Őze Beatrix, Szabó Kitti.

Felkészítő tanárok: Borbás István, Faragó Ferenc, Földi András, Geráné Révész Gabriella, Lucza László, Fekete Zoltán, Mihály Ferencné, Pólya Sándor, Sztankovics Tímea, Szunyiné Marton Edit, dr. Tóth Tiborné, Szolláthné Sárközi Sarolta. Köszönetet mondunk még a szervezésben és a lebonyolításban, segítő nyugdíjas kollégáinknak.

Szolláthné Sárközi Sarolta
technika mk. vezető