2008. március 7.

Évzárás és kezdet

Díjlovaglás

A Szent László Lovas Klub évzáró, illetve évnyitó összejövetelt tartott az elmúlt hétvégén, ahol Babinszky Zsuzsannával, a klub vezetőjével és versenyzőjével beszélgettünk.

- Elégedettek lehetünk - hallottuk a vezetőtől. - A célunk az volt, hogy a gyerekek az edzések után elvárható módon teljesítsék az elmúlt esztendő versenyfeladatait. Ez nagyszerűen sikerült. Ahol versenyeztek nyertek és értékes helyezéseket értek el a díjlovagló számokban, de az ügyességi számokban sem maradtak alul. A székesfehérvári díjlovagló kupadöntőn négy gyereket szerepeltettünk, ahol hárman díjlovaglásban, egy személy pedig ülés szépségversenyen bizonyította tudását. A három gyermekcsapat közül csapatban az első, míg egyéniben az első, a második, és a harmadik helyet szerezték meg. Az ülés szépségversenyen egyéniben és csapatban is dobogósak voltak. Mindent megnyertek ezen a versenyen. Az edzésmunkában pedig egy kategóriával előrébb vannak.

Az idei mezőny népesebb lett, de azt gondolom, hogy a tavalyi teljesítményt most is megközelítik majd. Nagy akaraterejük van és jó szellemben dolgoznak. Azt kérem tőlük, hogy a lovaglásra koncentráljanak és ne a mindenáron való győzelemre.

A 2008-as tervekről Babinszky elmondta: - Bővülnek a versenyszámok, továbbra is a gyermek- és pónilovas országos szövetség versenyein indulnak. Emellett a felnőttek is versenyeznek az országos díjlovagló megmérettetéseken.

A lovasok vezetője a találkozó végén még hozzáfűzte, hogy ő már megkezdte az idényt. Február 16-án Székesfehérváron a Téli Kupa II. fordulóján második és negyedik helyezést ért el, könnyű és középosztályban Morcos lovával.

Az év első versenyén elért sikerem tudatában azt gondolom, ha ugyanazt teljesíti a csapat az idén, amit 2007-ben, akkor maximálisan elégedett leszek - fejezte be Babinszky Zsuzsa.

(dvz)