2008. március 7.

Kilencmilliós fémlopás

Büntetőeljárást indított a szentesi rendőrkapitányság az ellen a helyi férfi ellen, aki két fiatalt bántalmazott néhány nappal ezelőtt. A gyanúsított úgy megverte egyiküket, hogy az nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett - konkrétan az orrcsontja tört el. A másik áldozat könnyű sérülésekkel megúszta a történteket. A verekedő férfit őrizetbe vették, mert korábban hasonló ügyben már volt dolga a rendőrséggel. A mostani eset indítékait még vizsgálja a rendőrség.

Kilencmillió forint értékben lopott el ismeretlen tettes saválló alapanyagot a Tejszolg Kft. Vásárhelyi úti telephelyéről. Az ügyben már elkezdődött a nyomozás.

Négyszázezer forint értékben rongáltak meg egy Suzukit az elmúlt héten az Apponyi téren. A jármű hűtőrácsát berúgták, majd maró folyadékkal lelocsolták az autót.

Február 26-ra virradóra történt, hogy elloptak egy traktort Nagymágocson. A forró nyomos üldözés eredményeként a járművet megtalálták egy tanyaépületben, félig szétszerelt állapotban. Ezt követően a nyomozók elfogták az elkövetőt is, ellene lopás miatt indult eljárás.

Három nap alatt három fémoszlopot fűrészeltek el, és vittek magukkal színesfém tolvajok a tiszai ártérből, az ott található honvédségi rámpáról.

Lopás miatt indult büntetőeljárás ismeretlen elkövető ellen, aki Nagymágocson, az önkormányzat által kiültetett tujafákat ásta ki, és vitte magával, összesen tíz darabot, mintegy kilencvenezer forint értékben.

Büntetőeljárás indult egy szentesi férfi ellen, aki körülbelül másfél-két éve talált egy őzgidát, hazavitte, mond-ván, hogy akkor majd ő felneveli. A vad azonban a magyar állam tulajdona, így ezt nem tehette volna meg, éppen ezért ellene lopás miatt indult vizsgálat. Az állat a későbbiekben feltehetően a szegedi Vadasparkba kerül.

H. V.