2008. február 22.

Leendő olimpikonokat díjaztak

A 2007-es év kiemelkedő szentesi sportolóit köszöntötték február 16-án a Dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. A díjátadás az olimpia évében az ötkarikás eszme jegyében zajlott.

Az ünnepség idején még 173 nap volt hátra a pekingi olimpiai játékok kezdetéig, említette Szirbik Imre polgármester megnyitó gondolataiban. Kiemelten szurkolunk a női vízilabdázóknak az olimpia kvalifikációért, akik között szentesiek is vannak, hívta fel a figyelmet a polgármester, aki külön köszöntötte a kerékpáros Cseuz Lászlót, s azt kívánta: Peking legyen az ő olimpiája is.

Szirbik a tavalyi év legjobb sportolójának választott, de azóta elhunyt szenior úszó, Kovács Imréné is megemlítette, miszerint a sport az aktív élet után sem ér véget, s Margitka néni örök lenyomatát itt hagyta az utódoknak.

Minél többetek számára lobbanjon fel az olimpiai láng, kívánta a fiataloknak a polgármester, s a sportban rejlő egyéb pozitívumokra is felhívta a figyelmüket, beszédét azzal zárva: becsüljétek meg egymás értékeit.

Mielőtt a kitüntetésekre sor került volna, egy fantázianév mögé bújtatott új mozgásforma bemutatóját tartotta a Wellness Colosseum csapata: a Nippon Zengo sensei Brezovai Sándor és Gáspárné Edina találmánya, s a karate és az aerobik sajátos, és állítólag nagyon ha-tásos ötvözete. Később a Koszta iskola csoportja szalagos bemutatóval állt a közönség elé.

Az ünnepségen előbb az edzők nevét sorolták fel, akiknek köszönhetően itt lehetnek a kitüntetésre váró sportolók, majd gyermek, serdülő, ifjúsági és felnőtt csapatok elismerései következtek és az egyéni sportolók jutalmazásával folytatódott az esemény. A díjak átadásakor önkormányzati képviselők, Szirbik Imre és a szentesi származású vízilabdás olimpikon, Tóth László váltották egymást. Az Év sportolója-díjat a Szilver TSE kétszeres (standard és tíz-tánc) magyar bajnok, illetve tíztánc Európa-bajnoki 6. helyezett párosa kapta. László Csaba és Mikes Anna azonban éppen Olaszországban versenyeztek az ünnepség idején. Csaba előző párjával is elnyerte már ezt a díjat. Az Év edzőjének Koncz Zsoltot, a Legrand-Metalcom futsal-csapatának szakmai igazgatóját és játékosát választották. Életműdíjat kapott Ambrus Erzsébet kézilabdaedző, korábbi kiváló játékos.

D. J.