2008. február 22.

Eltörte a nő bordáját

Két óvodát tervezett kirabolni egy szentesi férfi a Kisérben, közülük azonban csak az egyikbe sikerült behatolnia. Innen gyermekágyat, mikrohullámú-sütőt, hi-fi berendezést vitt magával mintegy százezer forint értékben. A zsákmánynak nem sokáig örülhetett, mert a rendőrség munkatársai két-három órán belül elfogták az elkövetőt, és a lopott holmi is előkerült. Később egy másik ügy kapcsán is előállították a férfit, ugyanis gépkocsikat tört fel a Klauzál utcán. Az egyik autóból rádiósmagnót, a másikból okiratokat és egy biliárd-dákót szeretett volna elvinni, ám ekkor is elfogták a rendőrök.

Büntetőeljárás indult egy szentesi férfi ellen, aki az egyik Kossuth utcai ruházati üzlet elé kiakasztott ruhákból válogatott kedvére, majd leakasztotta azokat, és magával vitte, természetesen fizetés nélkül. Szerencsére néhány járókelő szemtanúja volt az esetnek, és értesítették a rendőrséget, a nyomozóhatóság munkatársai pedig elfogták a tolvajt.

Motoros fűkaszát és permetezőt loptak egy szegvári lakóház melléképületéből. Az okozott kár eléri a négyszázezer forintot.

Súlyos testi sértés kísérlete miatt indult eljárás egy szentesi férfi ellen, aki a portájára betévedt idegennel került előbb szóváltásba. A kerítés nélküli ingatlanba besétáló járókelőt később egy lapáttal úgy fejbe vágta, hogy annak homlokán felszakadt a bőr.

Vasúti közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást a szentesi rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen. A tolvaj, vagy tolvajok ugyanis az erőtakarmánygyárnál található vasúti átjáróban a fénysorompóhoz tartozó ún. "fazékföldelést" tulajdonították el. Ennek a rézből készült berendezésnek a hiányában a fénysorompó nem működött, semmilyen fényjelzést nem adott.

Súlyos testi sértés miatt indult eljárás egy helyi férfi ellen, aki az elmúlt kedden keveredett vitába élettársával, akit aztán úgy megvert és megrugdosott, hogy annak eltörött a bordája, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.