2008. február 8.

Sokoldalú gyógymód

Több szakterületen is eredményesen alkalmazzák a terápiát

Néhány hónapja új terápiás készüléket használ magánrendelőjében, és a pozitív tapasztalatok hatására a Dr. Bugyi István Kórház Fül- orr- gégészeti osztályán is dr. Szilágyi Imre főorvos. A gyógyászati eszközt azonban nemcsak a betegek kezelésében veszi igénybe, hiszen - mint elmondta - az egészséges emberek szellemi-, és fizikai teljesítményének megőrzésében és növelésében is hasznos az eszköz.

- A BEMER-terápiában, azaz a Bio-Elektro-Mágneses Energia-Regulációs kezelésben egy elektromágneses mezőt indukáló készüléket használunk. Az eljárás keretében a beteget tulajdonképp elektromágneses hatás éri, s kedvező folyamatok indulnak el a szervezetben. Elsősorban javul a vérkeringés a hajszálerekben, illetve a vérben oldott oxigén szintje növekszik. Nyilvánvalóan, ha a vérkeringés felgyorsul és nő az oxigénszint, akkor több tápanyag jut el a sejtekhez, s azok jobban működnek. A szervezetben is érezhető a változás: a fáradékonyság csökken, a szellemi-, és fizikai teljesítőképesség növekszik és jobb a kezelt személy kedélye - mondta el a főorvos.

A szakirodalom szerint az elektromágneses kezelésnek stressz-oldó és izomellazító hatása is van. Emellett pedig igen sokféle betegség gyógyítására alkalmas és több orvosi szakterületen is használható a készülék. A fülzúgás, a nagyothallás, a fejfájás, a migrén, az agyi vérkeringési zavarok, az allergia és az asztma kezelésében is sikerrel alkalmazható, de különböző gyulladásos folyamatok, műtét utáni sebek gyógyítására, cukorbetegség, fájdalomcsillapítás, csontritkulás és depresszió esetében is eredményes a terápia.

- Furcsa, hogy egy gyógymód ennyi betegségben alkalmazható, de azt hiszem, hogy az általános élettani hatások ezt bizonyítják. A környezetünkben természetes módon jelen lévő mágneses erőtér hatásait használták fel a készülék kifejlesztéséhez. A Föld mágneses erőterében jött létre az élet is, s tudományosan bizonyított tény, hogy ha a mágneses hatás megszűnik, akkor különböző betegségek alakulhatnak ki - fejtette ki dr. Szi-lágyi Imre. A fül- orr-gégész főorvos hangsúlyozta, hogy a kezelés előtt betegeit megfelelően kivizsgálja. A készüléket meg is lehet vásárolni, egy szakképzett személy mutatja meg a használatát, s ők a későbbiekben is tartják a kapcsolatot a felhasználóval. A műszer kezeléséhez azonban nem szükséges egészségügyi végzettség. Hasznos, hiszen gyógyító hatása mellett, rendszeres használatával erősödik az immunrendszer, növekszik a teljesítmény, a sérülések is gyorsabban gyógyulnak. Sportolók is alkalmazzák, tudomása szerint például az úszó Cseh László. Welness célokra is kifejezetten alkalmas és megkönnyíti a diétázást.

- Úgy tudom, hogy környékünkön csak Kakasszé-ken használ egy rheumatoló-gus főorvos ilyen készüléket, s én is csak szakterületemen alkalmazom - mondta el az főorvos, akihez Tóth István-né (képünkön) fülzúgásos panaszokkal fordult néhány hónappal ezelőtt. A beteg most már 18 fájdalommentes kezelésen van túl. Tapasztalatai szerint csak egy halk berregés hallatszik a készülék használatakor, de semmilyen kellemetlen dolgot nem érez. Bal füle a kezelés hatására szinte abszolút meggyógyult, s a jobb oldali fülzúgása is sokat csökkent, ezzel párhuzamosan pedig közérzete is javult.

- lakos -