2007. december 14.

A szalag útmutató az életre

Ebben a tanévben is elsőként a Boros Sámuel szakközépiskola végzőseinek szalagavató bálját tartották meg. A diákok megkapták az iskola szalagját, ami elválasztja az iskoláskort a felnőttkortól.

A december 7-i eseményre a városi sportcsarnok is ünneplőbe öltözött, miként a végzősök is először öltötték magukra ballagási ruhájukat. A két 12-es osztálytól Nagy-pál Kata diák búcsúzott a 11-esek nevében. A legjobbaknak, ezúttal Berecz Andreának és Hollósy Zsuzsannának az iskola hagyományai szerint a mindenkori igazgató tűzi fel a szalagot, jelen esetben Inokai-Tóth László illetve a tagintézmény-vezető, Molnárné Tóth Györgyi, a többieknek pedig a 11-esek. Az iskola előző igazgatója nem mutatkozott az ünnepségen. A továbbiakban a 12-es Fábián Nikolettől az iskolától búcsúzó évfolyamtársai gondolatait hallgathattuk meg.

Az intézmény igazgatója, Inokai-Tóth László ünnepi beszédében megemlékezett az iskolai évekről, majd a végzősök előtt álló megmérettetésekről szólt. A diákok az iskolától útravalót kaptak, mellyel boldogulni képesek, bárhogy legyen is a jövőben.

A tagintézmény-vezető a feltűzött szalag jelentőségéről beszélt, mely túlmutat az érettségin, s az élet nagy kérdései mellett arra figyelmezteti a diákokat: ne hagyd magad! Ha nem döntesz, mások döntenek helyetted, feletted, rólad.

Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő, valamint a fenntartó megyei önkormányzat részéről Halmai László képviselő is szólt a diákokhoz, Farkas Sándor parlamenti képviselő pedig levélben üzent.

Addig is volt keringő a csarnokban, amíg a végzősök átöltöztek, hiszen a Szilver négy párosa táncolt, nem középiskolás fokon. Azért a báli ruhás diákok sem vallottak szégyent, sőt a közönség nagy tapssal jutalmazta a 27 pár csoportos kompozícióit, amikor többször is élő bokrétává változtak a bécsi keringő alatt. Mulatságos volt, hogy koreográfusuk, Molnár Zsolt mindegyiküknél jobban izgult, de kár volt aggódnia.

A két végzős osztály táncát megelőzte egy-egy kisfilm, négy évnyi emlékeik képes összegzése. A bések western-hangulatot teremtettek, Pásztor Anikó betanításában, a cések Elvis Presley dalára ropták, Polgár Csaba koreográfiájára.

A műsort színesítette a szentesi capoeira-csoport látványos szaltókkal, a Stílus tánciskola moderntáncos növendékei, valamint Fábián Niki ismételt színre lépései. A közgében mindig akad egy énekes tehetség, most Niki az, aki előbb Cserháti Zsuzsa dalaiból adott elő, majd a szalagavató egyik csúcspontjaként báli ruhában énekelt, hangulatvilágításban, miközben a Szilver párosai körülötte táncoltak.

Hangulatvilágítás maradt a megismételt keringőnél is, a diákok is már lazábbban, bátran kérték fel szüleiket, tanáraikat is egy búcsútáncra.

D. J.