2007. november 30.

Pénzhullás a megyétől

Fejlesztési, kulturális és sport témakörökben nyújt támogatást a Csongrád Megye Önkormányzataiért Alapítvány. A pályázati felhívásra ebben az évben igen sokan jelentkeztek a megye településeiről. Összesen harmincöt pályamunkát jutattak el a kuratórium címére, a megadott határidőig. A legtöbb jelentkező kulturális területen szeretné megvalósítani a terveit, a második helyen a sporttal kapcsolatos témakörök szerepelnek. A pályázók többsége már az előző években is jelentkezett, a fele alapítvány vagy egyesület, de több önkormányzat is kérte a megyei szervezet támogatását. Közel négyszer annyi pénzt igényeltek a pályázók, mint amekkora összeg felett rendelkezhet a kuratórium.

Szerdán megtartotta ülését a megyei alapítvány döntést hozó szervezete, és meghatározta, kiket tud támogatni a következő egy évben.

Ismertetjük a nyertes szentesi pályázókat és tevékenységüket, valamint a részükre megszavazott támogatás összegét. Szentes Városi Könyvtár Kht. a kistérségi társulás nevében pályázott és a jövő évi kapolcsi fesztiválon való részvételre 200 ezer forintot kapott. A Szentesi Művelődési Központ Pengető Citerazenekara 2008. augusztus 9-én rendezi meg a népzenei fesztivált és ehhez 100 ezer forint támogatást nyert. A Művelődési Központ Fotóköre a jövő évi Alföldi Fotószalon megrendezését 200 ezer forinttal támogatja az alapítvány. A Szentesi Zenebarátok Egyesülete az augusztusi fúvószenekari találkozó költségeihez 100 ezer forint hozzájárulást kapott. Szentes Város Önkormányzatának az Alkotó Pedagógusok elnevezésű kiállítás és előadóművész találkozó megrendezéséhez 200 ezer forint hozzájárulást szavazott meg a kuratórium. A Szent László Lovas Sport Klub a lovas pálya felújításához nyert 100 ezer forintot.