2007. november 30.

Tóni bácsi konyhája

Tejfölös káposztaleves

Hozzávalók: 1 kg káposzta, 2 pirospaprika, 1 petrezselyemgyökér, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. olaj, só, bors, fél teáskanál kömény, 1 babérlevél, 1 l zöldségleves, 4 ek. tejföl, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, a torzsát kivágjuk, a húsát csíkokra szeljük. A zöldségeket és a hagymát apró kockára vágjuk. A hagymát olajban üvegesre pároljuk, majd a zöldségekkel és a fokhagymával összepirítjuk. Végül sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel és a babérlevéllel. Felöntjük a zöldség-lével, összeforraljuk és lefedve készre főzzük. Tálaláskor hozzákeverjük a tejfölt.

Fokhagymás-mustáros tarja

Hozzávalók: 8 szelet sertéstarja, 4 gerezd fokhagyma, 2 dl olívaolaj, 1 dl mustár, só, bors.

Elkészítése: A hússzeleteket bedörzsöljük sóval és őrölt borssal, majd mindkét oldalukat megkenjük a mustár, a zúzott fokhagyma és az olaj keverékével. A bepácolt hússzeleteket hűtőben érleljük egy éjszakára. Teflon serpenyőben mindkét oldalukat lassú tűznél megsütjük. Zöldséges rizst adunk hozzá.

Jó étvágyat!