2007. november 30.

Leugrott az emeletről

Hétfőn, a kora délutáni órákban, egy 62 éves férfi vetette magát a mélybe az egyik Kossuth utcai lakóház hatodik emeletéről. A sérüléseibe a helyszínen belehaló szentesi lakos a függőfolyosón lévő radiátorra, majd onnan a korlátra állt fel, és ugrott le. A rendőrség az idegenkezűséget kizárta, a továbbiakban közigazgatási eljárás keretében folyik a vizsgálat az ügyben.

Villamos berendezéseket és hegesztőtranszformátort vittek el egy alsóréti tanyából néhány napja. A kár eléri a 40 ezer forintot.

A Mentettréten is tolvajok jártak, azonban itt jóval jelentősebb, mintegy félmilliós kár keletkezett azzal, hogy a bűnözők hetven láda leszedett pritaminpaprikát pakoltak fel és vittek magukkal eddig tisztázatlan módon.

Elkezdődött a karácsonyi ajándékvásárlások időszaka, amelyre a zsebtolvajok és egyéb bűnözők is fokozottan készülnek. Nem árt óvatosnak és figyelmesnek lennünk, hiszen a gépkocsik utasterében hagyott értéktárgyakért, ajándékokért egy pillanat alatt képesek feltörni a járművet a tolvajok. Ne hagyjunk kerékpárunk csomagtartóján vagy kosarában csomagokat sem, ezek is könnyen eltűnhetnek onnan, aztán pedig már lehetetlen megtalálni. A pénztárcát se a bevásárlókosár tetején tartsuk, ez ugyanis a tolvajok álma. A pirotechnikai eszközöket csak a jogszabályban meghatározott helyről vásároljunk, és az előírásoknak megfelelően tároljuk, és használjuk fel. Érdemes tudni, hogy a piacokon, hálózati feszültségről működő berendezéseket nem lehet vásárolni, és minden egyéb elektrotechnikai berendezésnek a szükséges KERMI-engedéllyel kell rendelkeznie. A karácsonyi, de különösen a szilveszteri ünnep idején gyakoriak a lakásbetörések, az üresen hagyott házakat, lakásokat ebben az időszakban is szívfájdalom nélkül fosztják ki a betörők!

H. V.