2007. november 30.

Jótékonyság tizedszer

Sokan segítenek a szegény családoknak

Szegény gyermekek karácsonyára rendez gyűjtést már egy évtizede Ollai Istvánné. A karitatív tevékenységeiről jól ismert független önkormányzati képviselő hagyományosan a Tóth József Színházterembe várta az adakozni szándékozó embereket a jótékonysági gálaműsorra.

Múlt szombaton igazán változatos programot kínált a képviselő asszony, akinek bevallása szerint csak az est megszervezése két hónapi munkát jelentett, s emellett még a támogatókat is sorra járta. Akiket felkeresett, - cégek, vállalkozók - mindenki tett a borítékba, hangzott Ollainétól, aki egyúttal a tizedik gála háziasszonya is volt. Tekintélyes összeggel járult hozzá a karitatív akcióhoz az esemény három fővédnöke, Zsohár Árpád, a Pendola Kft. ügyvezetője, Ledó Ferenc, a Dél-alföldi Kertészek Szövetkezetének elnöke, valamint Szirbik Imre polgármester is.

A műsort ingyenesnek hirdették, a nézők adományaikat a bejáratnál elhelyezett urnába tehették. A bevétel a december 15-én, 14 órától a Móricz Zsigmond Művelődési Házban rendezendő karácsonyi ünnepségen élelmiszercsomagok formájában jut el a rászoruló gyermekekhez. A 2500 forint értékű ajándékcsomagokból 220-at osztanak majd ki a rendezvényen, de kap belőle három idősek otthona, a pszichiátria és a hajléktalanszálló is.

A fellépők mindegyike önzetlenül, teljesen ingyen vállalt szerepet a kétórás műsorban. Versek, moderntánc, balett, népdalok, lakodalmas zene és tánc váltotta egymást az amatőr csoportok előadásában. Többségében visszatérő fellépőket láthattunk, de új színfoltként itt volt a Rózsaszín Popók elnevezésű derekegyházi formáció, melyet a legutóbbi idősek napi ünnepségen kedvelt meg Ollainé Eszterke, s azonmód le is "szerződtette" őket. Most először lépett fel, de jött volna már korábban is nótacsokrával a Rózsa Kórus Fábiánsebestyénből, s a Szép Öregkor Nyigdíjasklub Szegvárról, akik kánkánt táncoltak. Sikert aratott Nagy Marietta is, aki egyiptomi tanárától tanult orientális hastáncot mutatott be, aranysárga, hatalmas legyezőszerű köpenyben bűvölte a férfiközönséget.

Ollainé megköszönte azoknak, akik az elmúlt 13 évben, mióta képviselő, nem engedték el a kezét, s kérte, ne engedjék el a jövőben sem, hiszen csak akkor tud segíteni, ha neki is segítenek. Felolvasott egy levelet, melynek írói - Szabó néni és még több százan - azt kívánják, legyen köztük mindig, s a kapott ruhákért cserébe, virágkosarat ajándékoztak neki.

Az épület felújítása miatt a gálaműsor is kiszorul három évre mostani helyszínéről. Az akció azonban folytatódik, jövő évben az elképzelések szerint a megyeházán rendezik a gálát.

D. J.