2007. november 30.

Nagytőkén szolgál tovább

Tűzoltó autót adtak a településnek

Kajtár István, Stabarecz Ferenc, Szirbik Imre és Szöllősi SándorA szentesi tűzoltóság parancsnoka, Kajtár István ünnepélyes keretek között egy tűzoltó autót adott át Nagytőke polgármesterének, Stabarecz Ferencnek november 28-án. A gépjárművet nemrég újították fel, jó műszaki állapotban van, s több funkciót is betölthet majd a településen.

Kajtár István a délelőtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a jármű a szentesi tűzoltóság számára már fölöslegessé vált, hiszen ennél már korszerűbb technikai eszközökkel rendelkeznek. Nagytőkén azonban hasznos szolgálatot tehet - ahogyan megtudtuk azt Staba-recz Ferenc polgármester szavaiból -, hiszen kisebb átalakítást végeznek el az autón, toló-lappal szerelik fel, így havazáskor is használni tudják majd a hó eltakarítására. - Nagytőkének nagy külterülete van, sok a földút, s mivel ez a gépjármű egy terepen is használható autó, így a külterületen élő emberekhez is ki lehet jutni majd vele, ha orvosi ellátásra vagy élelmiszer- és ivóvízszállításra van szükség. Ezzel pedig megkönynyíthetjük az ott élő idős emberek életét.

- A tulajdonos azonban továbbra is a szentesi tűzoltóság marad, mi pedig a gépjármű üzembentartói leszünk - tájékoztatta lapunkat Stabarecz Ferenc.
Szirbik Imre polgármester hozzátette: Szentesnek, mint a kistérség központjának felelőssége van a települések iránt, melynek az ilyen kérdésekben is meg kell mutatkoznia. Jó célt szolgál, ha ez a gépjármű a térségben marad, s az itt élő emberek életét segíti - mondta. Az ünnepélyes átadáson jelen lévő Szöllősi Sándor, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság parancsnoka is üdvözölte a kezdeményezést, és kifejezte, hogy reményei szerint ez a lépés is hozzájárul majd ahhoz, hogy a mentési munkálatok végzésében összehangolt feladatellátás jellemezze a kistérséget.

Cseh-Lakos