2007. október 19.

Tóni bácsi konyhája

Nagyerdei rablópecsenye

Hozzávalók 4 főre: 60 dkg csirkemell-szeletek, 60 dkg sertésmáj, 20 dkg lángolt kolbász, 50 dkg gomba, olívaolaj, só, bors, mustár, majoranna.

Elkészítése: A csirkemell-szeleteket fűszeres-olívaolajos, mustáros pácban érleljük. A sertésmájat felszeleteljük. A felkarikázott lángolt kolbászt kevés olívaolajon átfuttatjuk, majd a visszamaradt zsiradékban lassú tűzön megsütjük a hús- és a májszeleteket. Közben a megtisztított gombafejeket megpároljuk. Tálaláskor az elkészült hús és májszeletekre tesszük a gombafejeket és a kolbászkarikákat. Párolt rizzsel kínáljuk.

Túrós pite meggyel

Hozzávalók a tésztához: 15 dkg margarin, 35 dkg liszt, fél cs. sütőpor, 10 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 4 ek. rum. A töltelékhez: 15 dkg cukor, 2 db tojás, 2 db tojásfehérje, 1 cs. vaníliáscukor, 50 dkg túró, 35 dkg meggybefőtt, 1 citrom reszelt héja.

Elkészítése: Tálba tesszük a lisztet, sütőport, a cukrot, a margarint, a tojások sárgáját és a rumot. Tésztává gyúrjuk és legalább fél órát pihentetjük. A töltelékhez összekeverjük az áttört túrót, a cukor felével, a tojások sárgájával és a citrom reszelt héjával. Ha jól összedolgoztuk, a masszához adjuk a cukor másik felével felvert tojásfehérje habját. Óvatosan átkeverjük. A tésztát két részre osztjuk és tepsi méretűre nyújtjuk. Az egyik réteget margarinnal kikent tepsi aljára fektetjük. Erre terítjük a túrót, rárakjuk a jól lecsepegtetett meggyet és befedjük a tészta másik felével. Előmelegített sütőben 170 fokon, kb. 45 percig sütjük.