2007. október 19.

Internetről rendelt kábszert

Tizenhatezer forint értékű mobiltelefont loptak el az egyik szentesi általános iskola tornatermének öltözőjéből. Az eset még október 8-án, a délelőtti órákban történt.

Egy nappal később, október 9-én, 12 és 13 óra között Eperjesen, egy lezáratlan lakásba hatolt be ismeretlen elkövető, aki az előszobából 110 ezer forint készpénzt vitt magával.

Eljárást indított a szentesi rendőrkapitányság két helybéli fiatal felnőtt ellen, mert egyikük kertes házának udvarán nyolc tő vadkendert termesztettek. Az eset érdekessége, hogy a fiatalok az internetről rendelték meg a magokat, nem is akármilyet, a növények ugyanis szekrénynagyságúra nőttek meg, köszönhetően a szakszerű permetezésnek. A rendőrök mind a nyolc tövet eltávolították az udvarból, a két személy ellen pedig kábítószer termesztése miatt folyik a nyomozás.

Szegvár külterületén, október 5-e és 8-a közötti időben a szántóföldről vittek el három nehézboronát a tolvajok, mintegy nyolcvanezer forint értékben.

Huszonöt baromfit loptak el egy Nagymágocs melletti tanyából október 12-ére virradóra. A kacsák, pulykák, gyöngytyúkok és tyúkok egy zárt karámban voltak.

Két 15 esztendős fiatal ellenindult büntetőeljárás, akik október 15-én a kora esti órákban a Tesco áruházból egy 30 ezer forint értékű MP4 lejátszót szerettek volna eltulajdonítani, ám a műszaki cikken lévő ún. safer-t, a műanyag biztonsági zárat nem tudták eltávolítani különböző szerszámokkal sem. Mivel úgy tűnik mindenképpen lopni akartak valamit, ezért 20 db rágógumival szerettek volna távozni az áruházból. A Tesco biztonsági személyzete azonban "kiszúrta" a fiatalokat, és lekapcsolták őket. A két tizenéves ellen lopás kísérlete miatt folytat eljárást a rendőrség.

H. V.