2007. október 19.

Laura álma

A Miss Hungary döntőjén elért harmadik helyezése után modellkarrierbe kezdett Farkas Laura, az elmúlt négy évben többször találkozhattunk arcával címlapokon, reklámokban. A még mindig csak 22 éves egykori szentesi lányt idén nyáron végre meg is koronázták a Velencei-tó Szépe választáson.

Szépségversenye-ken elért több 2. helyezés után Laura már nagyon vágyott egy koronára. A nyurga, barna lány elmesélte: barátnője beszélte rá a Velencei-tavon rendezett megmérettetésre. A szintén modell-kedő csongrádi Tari Gyöngyi tavaly nagyon jól érezte magát a versenyen és a felkészítő tábor alatt is, ahol jó társaság, kedves és korrekt szervezők várják a jelentkezőket. Képekkel lehetett benevezni, a mintegy 200 lány között ott volt Laura is. Sztárok foglaltak helyet a zsűriben, de Laura elsődlegesen Módos Gábor fotóművészt említi meg, aki már vagy 60 éve van a szakmában, mellette azonban pontozott Bódi Sylvi, egykori playmate, és két korábbi villalakó, Molnár Anikó és Majka is. A hírességeket kioktatták, hogyan ítéljenek szakmai szemmel. Ennek alapján Farkas Laura találtatott a legszebbnek, nyereménye egy Ajka-kristályváza és egy évre egy Suzuki Swift személyautó. A figyelemfelkeltő, matricás kocsival jött haza a szülői látogatásra, pihenésre. Négy éve Pesten él, mint elárulja: egyedül. Menedzsere nincs. - Szüleim támogattak, leginkább úgy, hogy nem tartottak viszsza, mondja Laura, és sietve hozzáfűzi: mindent megadnak, ami kell.

Utoljára akkor írtunk róla, amikor Kínában modellkedett. - Egyre több munkám van szerencsére. Ezen kívül elkezdtem a Zsigmond Király Főiskolát, ahol most másodéves vagyok kommunikáció-médiatudomány szakon. Lakberendező-iskolát is végeztem, ezzel szeretnék majd komolyabban foglalkozni, de a modellkedést semmiképpen sem hagyom abba, hiszen egyszer vagyok fiatal. 2003-ban, a Miss Hungary verseny második udvarhölgyeként ígéretes karrier előtt állt, azt mondja, az évek azt hozták, amiről álmodott. Megcsodálhattuk már reklámfilmekben, két éve ő volt a TV2 egyik arca, mostanában pedig OBI óriás plakátokon tűnik fel. Szerénységét sikerült megőriznie, de az is szembetűnő, mennyire karcsú. Mit tesz a szépségért? Étkezés, sport, sok alvás, érkezik a válasz. Fut, kondizik, a táplálkozásban pedig szerinte a mit-mivel a fontos.

Attól nem kell félteni, hogy kihasználják. - Nem kerültem még ilyen helyzetbe, nem is fogok, ezeket a szituációkat hamar felismerem, közli határozottan. A modellkedést nem tartja keményebb szakmának, mint mást, igaz, készenléti állapotot igényel, folyamatosan topon kell lennie, hiszen bármikor jöhet újabb munka.

Darók József