2007. szeptember 28.

Cél a dobogó

Kosárlabda NB II

Álló sor (balról-jobbra): Gergely Gábor, Czibere Zoltán, Ratkai Attila, Marossy Gyula (elnök), Bere Márton, Bartucz Csaba, Molnár Lajos (edző). Guggolnak: Ferwagner Péter, Kútvölgyi Csaba, Simon Krisztián, Marossy Arnold, Szemán Leander
A képről hiányzik: Kovács István és Szabó Dénes

A Szentesi Kosárlabda Club NB II-es férfi csapata is elkezdte a felkészülést 2007/ 2008-as bajnokságra. Az előző idényben nem tudták megvalósítani a célt. A tavalyi gyengébb szereplés után milyen tervekkel vágnak neki az új idénynek? Erre a kérdésre kerestük a választ Marossy Gyulával, a kosarasok első emberével.

- Az előző év nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna - kezdte szavait a club elnöke. A csapat a közép mezőnyben végzett. Az új idényben új feladatok várnak ránk. Elsőként mondanám, hogy amióta én vagyok az elnök, nem volt a csapatnak edzője, csak játékos-edzője. Most sikerült olyan edzőt igazolni, aki fiatal, agilis, s szakképzett is, hódmezővásárhelyiként került az edzői kispadra. Az eddigi játékos-edző Kútvölgyi Csaba, ezentúl csak a játékra fog összpontosítani. Ez a csapat szempontjából nagyon fontos. Két új játékost is igazoltunk. Mindketten pont-érzékenyek. Kész játékosok, s így erősítést jelentenek. Még egy center igazolásáról folynak a tárgyalások, de úgy néz ki, hogy nem fog sikerülni. Nagy reményekkel nézek az elkövetkezendő szezon elé. Mindenképp dobogóra várom a csapatot. Csalódott lennék, ha nem sikerülne.

- A játékosok túltették-e magukat az előző évi kisikláson, vagy kellett az ön motiválása az új tervekhez?

- Igen túltették magukat. Jó szellemű csapatról van szó, s a srácok hozzáállásán, szellemiségén nem hagyott mély nyomot. Rövid volt a kispadunk. Mostanra már rendeztük sorainkat, ezért úgy érzem, hogy a 2007/2008-as idényben reális cél a dobogó.

- Magasra tette a lécet. A játékosok hogyan fogadták elvárását?

- Ez közös cél. A srácok elvárása saját magukkal szemben.

- Az utánpótlás területén tudtak-e előre lépni?

- Sajnos nincs különösebb érdeklődés a kosárlabda iránt.

D. V. Z.