2007. szeptember 28.

Elfogták a rablókat

Szeptember 24-én, a kora hajnali órákban történt, hogy Szentes külterületén, egy hazánkban dolgozó külföldi állampolgár munka- és szálláshelyére hatolt be két ismeretlen símaszkot viselő férfi, akik az alvó sértetthez léptek, száját befogták, majd leragasztották, kezét-lábát megkötözték, majd a sértett mobiltelefonjával, értékes karórájával, 100 ezer forint készpénzzel és két bankkártyájával távoztak a helyszínről. A tettesek magukkal vitték a férfi tulajdonában lévő 6 millió forint értékű Audit is. A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően a nyomozók 24 órán belül elfogták a két szentesi, huszonéves fiatalembert, akik alaposan gyanúsíthatóak a bűncselekmény elkövetésével. Az eltulajdonított értéktárgyak, és az Audi is előkerült. A szentesi rendőrkapitányságon kihallgatott, fiatalabbik elkövető beismerő vallomást tett, míg társáról kiderült, hogy szerződéses katona Hódmezővásárhelyen, ezért az ügyet a továbbiakban a szegedi katonai ügyészség vizsgálja. Ugyanők jelentős értékre elkövetett rablás miatt indítványozzák mindkét férfi előzetes letartóztatását.

Verekedés tört ki az egyik szentesi szakközépiskolában. Két kilencedikes diáklány, előzetes szóváltást követően úgy összeverekedtek az osztályteremben, hogy őket csak több pedagógus segítségével tudták szétválasztani. Mindkét verekedőn ütés, harapás és rúgásnyomok voltak találhatók az eset után, és mindketten nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek. Ellenük garázdaság és könnyű testi sértés miatt indult büntetőeljárás.

Három fiatalkorú szakközépiskolás ellen folytat büntetőeljárást a szentesi rendőrkapitányság zsarolás és önbíráskodás megalapozott gyanúja miatt. A fiatalok szeptember 24-én, hétfőn azzal fenyegették meg az ismeretségi körükbe tartozó két iskolástársukat, hogy ha még aznap nem szereznek a részükre tízezer forintot, akkor megverik őket. A két későbbi sértett a fenyegetés hatására mobiltelefont és más elektromos eszközt adott el a helyi zálogházban, majd az ezekért kapott 3500 forintot átadták zsarolóiknak. Ezt követően az egyik sértetettet a fiatalok autóval kivitték a szentesi Tisza-gátra, és ott megrugdosták, amelynek következtében a diák nyolc napon belül gyógyuló, könynyű sérülést szenvedett.

H. V.