2007. szeptember 14.

Lágyékon szúrták

Ismét betörtek az Autark Kft. telephelyére, ahonnan százezres nagyságrendben vittek el színesfémeket a tolvajok.

"Dolgoznak" a kerékpártolvajok. A bűnözők számos kétkerekűt "kötöttek el" éjszakai szórakozóhelyek elől, tekintet nélkül arra, hogy a bringák le voltak-e zárva vagy sem.

Késsel szúrt meg egy férfit egy nő néhány nappal ezelőtt. Az előzetes szóváltást követően a gyanúsított egy alkalommal lágyékon, egyszer pedig háton szúrta ismerősét, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nő ellen súlyos testi kísérlete miatt rendelt el nyomozást a rendőrség.

Szeptember harmadika, a tanévkezdés óta a gyermekbalesetek megelőzése céljából fokozott ellenőrzést tartanak a közlekedés-rendészet munkatársai az oktatási intézmények közelében. Reggel 7 óra 15 perc és 7 óra 45 perc között "vigyáznak" a tanulókra nem csak a rendőrök, hanem a polgárőrök és a közterület-felügyelet dolgozói is. A rendőrök az iskolák környékén fokozott figyelmet fordítanak a parkolási és a megállási szabályok betartására, valamint a biztonsági gyermekülések rendeltetésszerű használatára.

H. V.

* * *

Egy nő holttestét találták meg a tűzoltók Szentes külterületén egy tanyán keletkezett tűz eloltása után. A tűzoltókhoz nem sokkal szombat este 10 óra előtt érkezett jelzés, hogy Szentes külterületén, a Nagyhegyen egy kilencszer hétméteres tanyaépület teljes terjedelmében ég. A helyszínre öt autó és húsz tűzoltó vonult ki, s az oltást nehezítette, hogy a lakásban volt egy PB-gázpalack, amely a hő hatására fölrobbant. Később a tüzet eloltották, és a romok között egy női holttestet találtak. Először a holttest nemét sem tudták megállapítani, majd kiderült, hogy ő volt a tanya 43 éves gazdaasszonya. Egyelőre vizsgálják, mi okozta a tüzet: az ágyban dohányzás vagy a rossz fűtőberendezés. A rendőrség az üggyel kapcsolatban megállapította, hogy a nő halálát az égési sérülések okozták, a nyomozás kizárta az idegenkezűséget, így államigazgatási eljárás indul az eset körülményeinek felderítése miatt.