2007. szeptember 14.

Tóni bácsi konyhája

Pirított fehér káposztával töltött csirkecomb

Hozzávalók: 4 személyre: fél fejes káposzta, 4 csirkecomb, 2 ek. cukor, petrezselyem zöld, őrölt bors, só, olaj.

Elkészítése: Vágjuk apróra a káposztát. Kevés olajban karamellizáljuk a cukrot, majd szórjuk rá a káposztát, sózzuk, borsozzuk meg és pároljuk puhára. A csirkecombokon a bőrt nyújtsuk, lazítsuk meg és a bőr alá tegyük be a káposztát. Sózzuk, borsozzuk meg a húst is és előmelegített sütőben süssük ropogósra. Köretnek sajtos-tepsis burgonyát adjunk.

Sajtos-tepsis burgonya

Hozzávalók: 4 személyre: 8 közepes burgonya, só, bors, 1 ek. olaj, 10 dkg reszelt sajt, kevés piros törtpaprika.

Elkészítése: A burgonyát 10 percre beáztatjuk langyos vízbe. A sütőt előmelegítjük. Zománcos tepsit kikenjük az olajjal. A krumplikat alaposan megsikáljuk, félbevágjuk, meghintjük sóval, vágott felükkel lefelé tepsibe sorakoztatjuk és 20 percig süssük. Ezután megfordítjuk, tetejükre púpozzuk a sajtot, meghintjük piros paprikával, majd aranybarnára, ropogósra sütjük.

Jó étvágyat!