2007. szeptember 7.

Labdarúgó bajnokok nosztalgia találkozója.

A volt szentesi KMTE 1966/67. évben a megyei I. osztályban bajnokságot nyert. Éppen 40 éve annak, hogy a csapat játékosai átvehették a bajnoki aranyérmeket, egyúttal örömet szerezve a labdarúgást kedvelő szurkolóknak azzal, hogy a következő évi bajnokságban egy osztállyal feljebb, az NBIII-ban szerepelhettek.

A sikeresen szereplő csapat játékosai: Gágyor László, - a csongrádi Kádár Imre -, Tóth László, Pádár László, Lindák András, Áfra Lajos, Szanda György, Gerendi László, Tihanyi Lajos, Gazsi Sándor, Fodor Gerzson, Nagy Endre, Gera Imre, Olasz János, Bori András, Ambruzs László, Tríz Ferenc és Libor Géza. A csapat edzője, aki egyben az előző évek többszörös gólkirálya is volt: Tóth István.

Nagy Endre fejében született meg a gondolat: jó volna újból találkozni a régi játékostársakkal. Ezen ötlettel nagyon is egyetértettek a még jelenleg is Szentesen élő labdarúgótársak, és megindult a találkozó szervezése. A csapat tagjai közül Szanda György és Bori András Csongrádon, Pádár László Szegeden, Olasz János pedig Dombóváron él és a meghívót megkapva azonnal jelezték boldogan jövetelüket. Ő egyébként az NB I/B gólkirálya címet is elnyerte. Olasz János két testvérével együtt jött el a találkozóra, amelyet a szentesi ligetben, illetve annak éttermében tartottak.

A találkozón egyperces néma fejhajtással emlékezett a csapat Kádár Imre, Libor Géza, Gera Imre és Fodor Gerzson játékostársakra, valamint a volt vezetőkre: Kardos Andrásra, Kürti Sz. Sándorra és Janó Györgyre, akik már az égi labdarúgópályán kergetik a focit.

A hosszantartó nosztalgiázások közben, volt lehetőség a játékostársak véleményét lejegyezni:

- Szanda György: "Nagy örömmel jöttem a találkozóra, nemcsak azért, mert fiatalságom 5 évét Szentesen töltöttem, hanem azért is, mert mindig jóleső érzéssel gondolok vissza játékostársaimra."

- Olasz János: "Azt hiszem, ékes bizonyítéka Szenteshez és játékostársaimhoz való ragaszkodásomnak, hogy két testvéremmel együtt jelentem meg a találkozón."

- Gazsi Sándor: "Nagy örömmel tölt el, hogy azok a társak, akik a hívásra eljöttek, nemcsak labdarúgásból, de emberségből is kitűnőre vizsgáztak."

- Gerendi László: "Köszönet a találkozó szervezőinek a sikeres lebonyolításért."

- Nagy Endre: "Érdemes volt, és megérte a volt játékostársakat nosztalgia találkozóra hívni."

Zöldi József