2007. szeptember 7.

Discos Utazási Iroda

Elkészült a Kossuth tér 4. szám alatti épület. A város egyik legszebb épületegyüttesében (a tér és az Ady Endre utca sarkán) található a Discos Eurogold Kft. utazási irodája és az Árkád Galéria. "Az ember egyik szeme sír, a másik nevet." Örülünk, hogy nagyon szép épületben vagyunk, de azért nem feledjük, hogy 18 hónapig szenvedtünk. Az idő alatt jelentős bevételtől estünk el. Új dolgok foglalkoztatnak bennünket, már a téli időszakban új kínálatokkal állunk elő. Reménykedünk abban, hogy a következő szezonban be tudjuk hozni a bevételkiesést - mondja Benkő István ügyvezető.

Amit kínálnak, még mindig sláger: Horvátország és Görögország. Az Adria. Görögország az, ami stabil, abban nem lehet csalódni. Az ellátás, az időjárás ott mindig jó. A mostani tűzvész nem érintette azt a területet, ahova a magyar turista utazik - mondja az ügyvezető, majd így folytatja: ami érdekes, az egzotikusnak mondott utazások: Tunézia és Egyiptom ma már 2,5-3 óra alatt elérhető. Ide sok utasuk jár. És hát készülnek thaiföldi, kenyai és dél-afrikai utaztatásokra a téli időszakban. A Kanári szigetek, ami már most megjelent.

- Amikor beindul a szezon, általában 10 százalékos kedvezményeket adnak az utazási irodák. Mi is adunk. De ennek ma már abszolút nincs jelentősége, hiszen hétről hétre megújulnak a különböző akciós utak, amelyek messze jobbak a 10 százalékos kedvezménynél. Ha türelemmel figyel az ügyfél, akár 15-20 százalékot is megspórolhat. Tettünk ki fényújságot mi is az ajtó fölé, a rajta lévő információ minden hétfőn megújul. Például a 90 ezer forintos tunéziai utat 46 ezer forintért meg lehet venni. Egyiptomot 39 ezer forintért ajánljuk. És ebben benne van a repülőjegy, a szállás, minden.

Az iroda ki-beutaztatással foglalkozik, külföldről is fogadnak csoportokat. Várják, hogy felépüljön a szálloda Szentesen, hogy el tudják szállásolni ügyfeleiket. Közel 250-300 turistát hoznak be évente, ami ugyan nem sok, de azt szeretnék, ha őket a városban tudnák elhelyezni. A fogyasztásuk itt csapódna le.

Az üdülési csekk megjelenésével megnőtt a belföldi idegenforgalom. A Discos Utazási Iroda is elfogadja a csekket. 600 belföldi szálláshellyel van szerződésük, megállapodásuk. Ebbe van a hegyvidéki, a balatoni turizmus, és a meleg fürdők. Szolgáltatásként pénzváltással is foglalkoznak. Mellette az Árkád Galéria áll különféle szolgáltatásaival az ügyfelek rendelkezésére. Kiállításokat rendeznek, aki belép az irodába, mindig talál valami szépet a falakon. Most éppen a vásárhelyi Kéri László festőművész kiállítását próbálják megszervezni.

x