2007. augusztus 24.

Új szakosztályvezető a Kinizsinél

Asztalitenisz

A szentesi Kinizsi asztalitenisz csapata egy éves szereplés után kiesett az NB II-ből. Zoltai Zoltán szakosztályvezető lemondott. Ebből adódóan személyi változás is történt a csapatnál, Hegedűs Gábor (képünkön) személyében új szakosztályvezető került az együttes élére. Az 1966 óta Szentesen élő vezetővel beszélgettünk.

- Korábban én is asztaliteniszeztem - mondta. Amatőrként Orosz Imre és Kovács István edzős-ködése alatt, a szentesi Kutató SE-nél (a Kinizsi elődje volt). Az asztaliteniszen kívül rövid ideig az NB III-ban és az NB II-ben Szarvas labdarúgó csapatában játszottam - kezdte bemutatkozását az új sportvezető.

- Új vezetőként önnek is van programja, s megpróbálja a szentesi asztaliteniszt tovább vinni. Az NB II-ből való kiesés után csapaton belül is történtek változások?

- Igen, az együttes is változáson ment át. Zoltai Zoltán átigazolt Budapestre, ezért új játékosokat kellett igazolnunk, amely már megtörtént. Volt egy helybetöltő verseny, ahol lehetőség nyílt volna az NB II-es tagságunk meghoszszabbítására. Azonban a csapat csak harmadik lett, így nem sikerült az NB II-es szereplés kivívása. Itt említem meg, hogy átszervezik az NB III-as bajnokságot. A csoportokat 12 csapatosra bővítik. Ezek után a 2007-2008-as pontvadászatban szeretném, ha a Kinizsi asztalitenisz csapata megállná a helyét, s ha versenyben lennének a dobogóért.

- Az igazolások?

- Akik korábban nem fértek be az NB II-es gárdába, azok az NB III-ban játszottak azért, hogy játéklehetőséghez jussanak. Most ezeket a srácokat visszaigazoltuk. Rajtuk kívül Csúcs Jánost (Hódmezővásárhelyről), Takács Lászlót (szentesi Zöldág SE-ből) is sikerült a Kinizsihez hozni. A jövő évi bajnokságban szereplő kinizsi jelenlegi összeállítása a következő: T. Nagy Zsolt, Takács László, Csúcs János, Kürti Szabó Imre, Bugyi Péter és Simon Viktor. Nem éppen fiatal a csapat, de szeretnénk, ha a későbbiekben fiatalodna a gárda. A korosodás rutin szempontjából nem hátrány, a lendületet viszont a fiatalok viszik a csapatba. Van két fiatal játékosunk, s még négyen vannak, akiket megpróbálunk felkészíteni az NB III-as szintre. A legnagyobb probléma az, hogy a fiatalok tanulmányaik miatt elkerülnek a városból, és a hagyományos edzésmunkát nem tudják folytatni.

- Az edzéslátogatottság?

- Nagyban függ a motivációtól, illetve a sikertől. A jelenlegi csapat elvégzi azt a munkát, ami kell az NB III-ban való tisztességes helytálláshoz.

- További tervek?

- Szeretnénk ismét megrendezni az amatőr csapatbajnokságot a szakosztály keretein belül, mely kiszélesedett kistérségi bajnoksággá. Ez mintegy 14 csapatot jelentene. Terveink között szerepelnek még a Szalva Péter és a Tóth Ernő emlékversenyek, s a Top12 bajnokság.

- Nagy ambícióval fogott a munkához. Ez motiválja-e az együttest?

- Örülnék, ha ráragadna a csapatra. Jó ezt csinálni, szeretem ezeket a fiúkat, hiszen közöttük nőttem fel, s én is velük kezdtem az asztaliteniszt. Szeretem az amatőr bajnokságban szereplő embereket is, hiszen munka után lelkesen állnak az asztal mögé. Barátságok alakulnak ki akár az amatőr, akár az igazolt játékosok versenyein.

D.V.Z.