2007. augusztus 24.

A gondtalan evés öröme

Norbi és Réka segítenek életmódot váltani

Lehet őket szeretni vagy utálni, egy azonban tény: nekik is megvan a határozott véleményük a világról. Schobert Norbival és feleségével, Rubint Rékával a lecsóról, a gyermeknevelésről és a Szigetről is beszélgettünk szentesi látogatásuk alkalmával.

Mielőtt a strandfürdőben megtornáztatták volna a népet, Réka a színpadon mondta: most evett csabai kolbászból készült lecsót. A kollektív zsírégetést követően először is azt tisztáztuk, ez az étel hogyan fér bele a róluk alkotott képbe? - Abszolút! - jelenti ki a fitnesz-first lady. - Mivel száraz kolbász, Update 1-es kategória, éjjel is ehető. Tojással, tejföllel is. A kenyér az, ami el tudja rontani, vagy a tarhonya. Ha Update 1-es lisztből készült kenyérrel, puffasztott búzaszelettel, vagy magában, esetleg kovászos uborkával, savanyúsággal eszi az ember, akkor semmi gond. Én kenyér nélkül ettem. - árulta el a közismert sportoló.

S mi fér még bele, amiről nem is gondolnánk? Azt mondja, csülökpörkölt kovászos uborkával. Húsos szalonna, grillkolbász paradicsommal, paprikával, lila hagymával fogyasztható nyugodtan este is.

Végigjárták az országot a nyári road show keretében, s úgy tapasztalták, az emberek fizikai és egészségi állapota elkeserítő. Egy kutatás eredménye szerint a magyarok Európában az első ötben vannak a legelhízottabb nemzetek között, viszont az ingyenes mérések alkalmával azt vették észre, hogy igenis bennünk van a hajlandóság, hogy változtassunk. - Mi ebben segítünk - mondja Réka. Nemrégiben a Szigeten járva eléggé lehangoló tapasztalatokat szereztek, ettől volt hangos a sajtó. - Kicsit túloztunk, kifakadtunk - ismeri be Norbi. - A Sziget ezt hozta ki belőlünk. Ami ott fogadott, sokkoló volt, igaz, mi csak azt a 10 százalékot láttuk belőle. Lehet bulizni, táncolni, de próbáljanak nagyjából józanok maradni, tiszták lenni, nem drogozni, európai módon öltözködni, s ezt nem a sznobizmus mondatja velem.

Réka elmagyarázza: véleményt alkotni hívták őket oda, s nem tizenévesként, hanem szülőként mondták el, mit gondolnak. - Maga a rendezvény, a Szigeten lévő kulturális értékek eljuttatása az emberekhez nagyon jó kezdeményezés, csak a kivitelezésen kellene változtatni.

- Néha kell egy kis balhé, hogy az ember honlapját többen olvassák, - fűzi hozzá férje iróniával. Gyerekeik egészségtudatos nevelése fogantatásuktól kezdődött, fogalmaz Réka. - Lara lányom négy éves, el szokott jönni velem futni, a kis Norbi a futógépen sétál. Ezt látják tőlünk, ezt követik.

Norbit szívesen faggattuk volna az október 9-én induló tévés fogyasztó-versenyről, de a csatorna engedélye nélkül nem nyilatkozhat. Annyit azért elárult, mit vár a műsortól. - Egy dolgot: még több emberhez eljuttatni a gondtalan evés és a mozgás örömét. Nyerünk, vagy nem, jó buli lesz. Ha a csapatom győzni akar, én mindent megteszek ennek érdekében.

(darók)