2007. augusztus 24.

Családi és sportdélután

A Szabadidős Sportklub a hozzájuk csatlakozó szervezetekkel ismét megrendezte hagyományos és mindig színes programokat kínáló családi és sportmajálisát augusztus 20-án. A Pusztai László Sporttelep felől ezúttal nem szólt zeneszó, s a program is csupán az ünnepi délutánra korlátozódott, de még a szerény körülmények dacára is célba vették a családok a Kurca melletti füves pályát.

A szervezők igyekeztek a gyermekek arcára mosolyt csalni. Hol napsütésben, hol erős szélben szálltak fel a modellező-repülők, de köröket tettek a gyerkőcök is a lovak hátán, igazán "műértő" közönség csodálta a rendőrség kutyás ügyességi bemutatóját, s nagyra értékelték a két lovagruhába bújt fiú produkcióját is. A gyerekek után most is színes rajzok maradtak az aszfalton. Ingyenesen osztogatták a virslit egy sátorban, s bárki megmérethette vérnyomását is a vöröskereszt asztalánál. Nehezen indult be a program, mondta Léhi Gábor, a Szabadidős SK elnöke. Arra célzott, hogy a 19-én éjszakára tervezett focitornát elmosta a vihar (de ezeket a meccseket is lejátsszák majd).

20-án délelőtt viszont si-keres volt a gyerekfoci: a HSZATÁK focisuli segítségével hat csapatban több mint 60 gyerek rúgta a bőrt. A most hiányzó színpadi produkciót október 5-re, a gyermekek világnapján tartandó színházi rendezvényükre ígérte Léhi, akkor amatőr tánccsoportok lépnek fel. A sportklub jövő májusban lesz 20 éves, de már minden rendezvényük ennek jegyében zajlik. Szeretnék elérni, hogy a szabadidősportnak legyen állandó helye, ezért beadványuk is van a területre, ahol most a családi nap zajlott.

D.J.

A torna eredményei:

98-99-es kcs: 1. Mindszenti Mocorgó FC, 2. HSZATÁK- Junior FC, 3. Farkasok USE.
96-97-es kcs: 1. Farkasok USE, 2. HSZATÁK- Junior FC, 3. Fábiánsebestyén.

Ezúton értesítik a torna szervezői a labdarúgást kedvelőket, hogy az augusztus 19-i vihar miatt félbeszakadt éjszakai kispályás labdarúgó tornát szeptember 8-án, szombaton 20 órától folytatják. Egy csapat azonban visszalépett a megmérettetéstől, így augusztus 29-ig a szervezők elfogadják egy újabb csapat nevezését. Jelentkezni szerdán délutánonként lehet személyesen, a nevezési díj azonnali befizetésével a Szabadidős Sportklubnál (Tóth József u. 28/A.), 15 és 17 óra között. A szurkolni vágyókat a Szabadidős Sportklub szeretettel várja a mérkőzésekre.