2007. augusztus 24.

Parádé zsírégetéssel és karaokéval

Földön, vízen, levegőben is bemutatkozott városunk az egyik kereskedelmi csatorna nyári utazó show-jában. Most megmutathattuk a ligeti standfürdőben, hogyan nyaralunk, tornázunk és karaokézunk.

Az ATV csatornán futó Hurrá, nyaralunk című országjáró, szórakoztató műsor szentesi állomása volt a road show idei utolsó helyszíne. Itt érkezett végéhez a program Média-kupája is, vagyis az a kispályás focitorna, melyen körmérkőzéseket játszott a nyár folyamán többek között a Parlament, a zenészek, az élsportolók focicsapata, a médiaválogatott és az újságíró-válogatott. A döntőben az újságírók a zenészekkel mérkőztek meg, utóbbiak csapatában olyan ismert arcok tűntek fel, mint Rakonczai Imre az R-port együttesből, míg kapujukat a TNT-s Inti védte. Mészöly Kálmán fújta a sípot, akinek egy időre le kellett állítania a mérkőzést, mert a labda a strandfürdő melletti folyóvízben landolt. Pótlabdával folytatták, s végül nyertek a zenészek. A kupát a road show egyik műsorvezetője, Dina adta át, amit szigorú producerként Hajdú Péter felügyelt, s meg is ismételtette a felvételt. Ilyen tévés kulisszatitkokba is bepillantást nyerhettek a nézők, bár ekkor még legtöbben a meccs izgalmaiért sem hagyták ott a medencék hűsét.

A NévShowR című műsor házigazdájaként ismert Hajdú Péter elmondta: a road show koncepciója az, hogy bemutassa Magyarország ismert és nívós fürdőhelyeit. Kiválasztottak 11-et, zárásként Szentest. Hozzánk például Balatonföldvár, Gyopá-rosfürdő és Szeged után jutottak el. - Az évek során már gyűjtöttünk annyi tapasztalatot, hogy tudjuk, kik az adu ászok, mondta a producer a fellépőkről. Városunkban most járt először, s ezúttal helikopteren is volt szerencséje megnézni, mert egy gép körözött, amiről légifelvételek is készültek. Mivel egyúttal egy Norbi -"kuncsafttal" is beszélgettem, rákérdeztem a kényes témára: - Fogytam nemrégiben 8 kilót, majd visszaszedtem egy picit, aztán megint lement 6 kiló. Nem tudom betartani, úgy, ahogy ő azt elvárná. Házhoz szállítják az ételt, de én folyamatosan bűnözök, most is ettem lecsót kenyérrel, vallotta be. A fitneszguru egyébként szintén a show résztvevője volt, megtornáztattak feleségével, Rubint Rékával legalább száz lelkes fürdőruhást. Közben kiderült: van szentesi ismerősük, Boros Edit személyében. Apja, Boros István elárulta lapunknak: a sztárpárt Edit masszírozza, aki Rékáról azt mondja, olyan a teste, mint a kő, elfárad, mire végez vele.

A műsor esti felvételén lehetőség nyílt énekesként a világot jelentő deszkákra lépni, elsőként Egyed Áron-ka élt vele. A kisfiú úgy meg volt szeppenve a szép számú közönségtől, hogy még el sem énekelte a Boci, boci tarkát, máris hatalmas sikert aratott. A karaokét a tavaly lapunkban is bemutatott Kiss Linda nyerte, aki barátjának küldte a Boldogság, gyere haza című klasszikust. S jött a sztárparádé: Solymos Tóni, Payer Öcsi, Zoltán Erika, Dina, Gáspár Laci egy-egy mini műsorral. Utolsó fellépőként Bódi Guszti és Margó biztosra ment: az Aranyeső sokakat megtáncoltatott.

Darók József