2007. július 27.

Közelebb a városhoz

Móróné Tulipán Edit nyerte az időszaki választásokat július 22-én a 14-es választókerületben. A Fidesz-KDNP képviselője végzettségét tekintve mérlegképes könyvelő, pénzügyi területen dolgozik a fábiánse-bestyéni mezőgazdasági cégnél. Férjegyezett, egy gyermek édesanyja.

Aktivistaként két év óta vesz részt a párt munkájában. 2006. októberétől az önkormányzat mellett működő pénzügyi bizottság külsős tagja. Mint mondja a párttal kölcsönösen találtak egymásra. - Szerettem volna egy csapathoz tartozni. Ezt a csapatot megtaláltam. Láttam, milyen munka folyik a Fideszben legbelül. Hogy az emberek milyen jól érzik itt magukat, és hogy milyen őszinték tudnak lenni. Úgy gondoltam, közöttük jó helyen vagyok - válaszolja egy kérdésre, majd így folytatja:

- Képviselőtársam, Zoltai Gábor szomorú elhalálozása adta a lehetőséget, hogy megmérettessem magam. Felkértek, próbáljam meg, azt mondták, látnak bennem ambíciót. Úgy voltak vele, nők, családanyák nem igen vállalkoznak ilyen feladatra, ezért is fogadtam el örömmel. Nagyon sokat dolgoztunk, nagy csapatmunka volt. Sok időt fordítottam a találkozásokra, az emberekkel való személyes kontaktus megteremtésére. Leültettek, elmondták problémáikat, mennyire úgy érzik, hogy a város nem igazán foglalkozik velük. Szemükben elhanyagoltnak tűnik a peremkerület és a külterület. Velük vallom én is, több figyelmet érdemelne a lapistói, illetve a Szent Lászlói városrész is. De lehetne sorolni: Nagynyomási tanyák, Dónát, tanyavilág.

Szegvári születésű, 17 éve lakik a városközpontban, de azt mondja, még mindig vidéki lánynak érzi magát, tudja, ismeri a falun, tanyákon élő emberek problémáját. A nagyszülőknél tett gyakori látogatások alkalmával látta, nap, mint nap mivel kell megküzdeniük a tanyasi embereknek.

A testületben egyik legfontosabb feladatának tekinti a kerékpárút kiépítését az Ipartelei út mentén. Bízik benne, hogy már jövőre lesz rá pályázati forrás. Aztán: Lapistón megoldatlan a szemétszállítás. Mindenki saját maga helyezi el a szemetét, ami egészségügyi, de környezetvédelmi szempontból sem igazán jó. Az emberek szeretnének valahogyan közelebb kerülni a városhoz. Mint mondja, az infrastruktúra hiánya érezteti ezt velük.

- Át kellene szervezni a buszközlekedést, mert nagyon ritka. Problémás ez gyereknek, felnőttnek egyaránt. Iskola, óvoda nincs a városrészben, munkalehetőség se nagyon, az ott élők Szentesre járnak be. Játszótér is kellene. Sok a segítségre szoruló idős ember. Remélem, az előttünk álló három évben ezek a célok nem csak tervek maradnak, hanem valósággá válnak. Hogy egymásnak segítünk, együtt gondolkodunk az emberekkel, így közösen talán sokkal több dolgot meg tudunk oldani a cél érdekében - jelenti ki a képviselőasszony.

Lovas József