2007. július 20.

Fiatalokkal - jövőre is

A tűzzel játszott, de végül nem égett meg a Szentesi VK férfi vízilabda csapata, a gárda bent maradt az első osztályban. Berki András vezetőedző pontosan tudja, hogy a szentesi szurkolóknak nem az a siker, ha a csapat bent marad az OB I-ben, de a jelenlegi körülményeket tekintve ezt is sikerként lehet elkönyvelni.

- Vallja be, azért ennél ön is többre számított.

- Mindenképpen komolyabb reményekkel indultunk a bajnokságnak, mint amit a végén elértünk. Nem kifogásokat keresve, de voltak problémáink ebben a szezonban bőven. A Komjádi-kupa miatti egy hónapos szünet rosszul jött nekünk, hisz amíg riválisaink nagy része szusszanhatott egyet, addig mi sorozatban játszottuk a mérkőzéseinket. A bajnoki folytatás előtt néhány nap szünetünk maradt a felfrissülésre. Nem mindennapi volt az a sérüléshullám, ami sújtott bennünket, erre sem lehetett felkészülni. Baranyi kéztörése, Józsa dobhártya, és Németh ujjsérülése rányomta a bélyegét a szereplésünkre. Acimov idény közben eltűnt, ez már csak hab volt a tortán. Mindemellett, ha az alapszakaszban csak két ponttal gyűjtünk többet - amire öt meccsünk volt -, már más pozícióból kezdtük volna a rájátszást. Sajnos rövid volt a cserepadunk, amit ellenfeleink kíméletlenül kihasználtak. Lehet keresni a kifogásokat, de sajnos a tények makacs dolgok.

- És jövőre sem lesz könynyebb. A következő szezonban melyik riválisunk erősít Szentesről?

- Mint sportember a következő szezonnak is úgy indulok neki, hogy minél jobb helyezést érjünk el. Minden valószínűség szerint Németh Dániel és Gábor Barnabás az OSC-hez távozik, ahhoz a klubhoz, amelyik megszerezte Tóth Lászlót is Szegedről. Sajnos a jelenlegi költségvetésünk, nem engedi, hogy drága játékosokat fizessünk meg. A következő szezonban is a 9-12. hely valamelyikének elérése a realitás, véleményem szerint a BVSC-vel, a Szolnokkal, a Székesfehérvárral és az OSC-vel vívunk majd nagy csatákat.

- Ezek szerint egy, a korábbinál is fiatalabb csapattal?

- Minden bizonnyal, hiszen újabb három ifista kerül majd fel a felnőtt kerethez, amelynek így is meglehetősen alacsony az átlagéletkora. A csapat július 30-án kezdi a felkészülést, de az azt megelőző héten már elkezdünk "mozgolódni".

H. V.