2007. július 20.

Kilépett a frakcióból

Hornyik függetlenként dolgozik tovább

Hornyik László kilép a frakcióból

A Kertvárosi Óvodai Munkáltatói Körzet vezető óvónői állásra benyújtott pályázatokat a képviselő-testület június 29-i ülésén tárgyalta, azonban döntés nem született a dologban. Hosszas vita után sem sikerült megválasztani két jelölt közül a vezetőt, mivel egyik pályázó sem kapta a meg a megbízáshoz szükséges minősített többséget.

Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő a július 16-i rendkívüli ülésen - konzultálva a szakigazgatási és a közalkalmazotti körrel - egy tanévre szóló megbízással Dévay Istvánné személyére tett javaslatot, aki, mint elmondta, hosszú ideje óvodai vezetőként dolgozik a szakmában. A testület megszavazta Dévayné 2008. június 30-ig történő vezetői megbízását.

Még e témakörben kért szót Hornyik László szocialista képviselő: bejelentette, hogy nem kíván tovább dolgozni az MSZP-SZDSZ frakcióban. A továbbiakban független képviselőnek tekinti magát. Döntését nem indokolta meg, mint mondta, lelkiismeret furdalás nélkül határozott így, mivel egyéni képviselőként szerzett mandátumot. Füsti Molnár Lajos mellé ül majd, aki kifejtette: egyetért Hornyik László döntésével.

Földvári Nagy István rendőr alezredes képviselővé választása óta betöltetlen a helyi rendőrség kapitányságvezetői posztja. A beosztással járó feladatokat - a megyei főkapitány megbízásával - Balogh Szabó Imre rendőr alezredes látta el. A napokban dr. Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője levélben kereste meg az önkormányzatot, s kérte Balogh Szabó Imre kapitányságvezetői beosztásba történő kinevezésének véleményezését.

Balogh Szabó Imre

A hozzászólásokban elhangzott: Balogh Szabó Imre több mint 15 éves rendőri pályafutása során szerzett tapasztalata, gyakorlata és szakképesítései alapján szakmailag rendkívül felkészült vezető. Pozitív személyes tulajdonságokkal, valamint kiemelkedő kapcsolatteremtő és -fenntartó képességgel rendelkezik. Munkavégzését tekintve mind önmagával, mind beosztottaival szemben követelmény-támasztó, ambiciózus és lelkes. Minden idők legfiatalabb állományával kell dolgoznia. 30 év alatt van az átlagéletkor. Földvári Nagy István (nyugalmazott kapitányságvezető) elmondta: a váltás után is megmaradt a megye legeredményesebb kapitányságának a szentesi, a rendőr alezredes pedig kivívta beosztottjainak tiszteletét, és ha így dolgozik, hamarosan megkapja a polgárok elismerését is. Balogh Szabó Imre kinevezését egyhangúlag támogatta a képviselő-testület.

L. J.