2007. június 29.

Tóni bácsi konyhája

Karfiol húsos takaró alatt

Hozzávalók 4 személyre: 1 karfiol, só, 35 dkg vagdalt-hús, 2 tojás, 1 fej reszelt vöröshagyma, őrölt bors, szerecsendió, 2 ek. vaj.

Elkészítése: Sós vízben meg-főzzük (5 perc) a megtisztított karfiolt egészben. A vagdalthúst keverjük össze a tojásokkal, a reszelt hagymával és ezt kevés vízzel gyúrjuk simára. Majd sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Vajjal kenjünk ki egy jénai tálat, a karfiolt állítsuk bele és a vagdalthús keveréket egyenletesen osszuk el rajta. Forró sütőben süssük. Mikor félig megsült vajdarabkákat rakjunk a húsra, majd süssük készre. Paradicsommártással és petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Sült túrótorta

Hozzávalók: 10 tojás, 30 dkg cukor, 50 dkg tehéntúró, 10 dkg vaníliás pudingpor, 10 dkg mazsola, vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja.

Elkészítése: A tojássárgákat 10 dkg cukorral keverjük habosra. Tegyük hozzá a túrót, a vaníliáscukrot a citrom reszelt héját, majd a pudingporral keverjük egyneművé. A tojásfehérjét verjük habbá a maradék cukorral, keverjük bele a mazsolát. Kivajazott tortaformában 160 fokon süssük készre.

Jó étvágyat!