2007. június 29.

Isztambultól Jamaicáig

Musicalekkel nyitották meg a Nyári Szabadtéri Színházat

Dósa Matyi szólót énekel

Vettek már részt szabadtéri színházi előadáson? Érezték már az ilyen különleges esték hangulatát? Ha nem, akkor mindenképp érdemes felkeresni és ízelítőt venni ebből az egyedi élményből a Nyári Szabadtéri Színház egyik esti műsorán. A programsorozat nyitó előadását június 22-én tartották a megyeháza udvarán.

A Musical-gála méltán érdemelte ki a kezdő produkció szerepét, hiszen a neves és a még számunkra egyelőre ismeretlen színészek, pontosabban egyszerre színészek, táncosok és énekesek egyaránt színes teljesítménynyel kápráztatták el a heterogén közönséget. Heterogén, hiszen a legkisebbektől, azaz a gyermekektől kezdve, a fiatalokon keresztül, egészen az idősebbekig minden korosztály képviseltette magát. A szervezők kívánsága is teljesült, hiszen - mint az a rendezvény elején elhangzott - ezzel a műsorral megpróbálták az ifjúságot is becsalogatni a megyeháza ódon falai, illetve a hatalmas fák lombjai alá, hogy a kulturális programon ők is részt vegyenek. A program pedig illeszkedett ehhez, mivel a Musical Varázs Színpad fiatal művészei ifjonti lendülettel, dinamikus és fáradhatatlan színpadi mozgás kíséretében szólaltatták meg a musical-irodalom legismertebb szerzeményeit.

A közönség részleteket hallgathatott meg a Grease-ből, a Hair-ből, a Nyomorultakból, a Jézus Krisztus Szupersztárból, de nem maradhatott ki a Rómeó és Júlia, a Pán Péter, a Kölyök és a Mozart sem. Felcsendültek a Hotel Menthol és a Honfoglalás közkedvelt dallamai is, szerepet kapott az a bizonyos Jamaicai trombitás, s a keleties hangzás és a rock and roll zene ötvözete repített minket a dalcímben szereplő török főváros, Isztambul felé. Az énekesek egy meglepetéssel is készültek: a Kaktusz virágának legismertebb dalát is előadták. A repertoárt felsorolva is észrevehető, hogy nem kis teljesítményt nyújtottak az előadók, hiszen szünet nélkül adtak két és fél órás színvonalas műsort a jelenlévőknek. No, nemcsak a televíziós szereplésekhez, a hosszú felvételekhez és filmforgatásokhoz hozzászokott sztárvendégek - Csifó Dorina, Kardos Eszter és Dósa Matyi -, hanem a társulat minden tagja. S most is bebizonyosodott, hogy az ismert színészek munkája, a főszerepet vagy duettet éneklők előadása is csak akkor teljes, ha az eddig még kevésbé ismert nevű háttér-előadók is korrekten felkészülve, énekhanggal, tánctehetséggel- és tudással megáldva teszik teljessé és felejthetetlenné az összehangolt zenés-táncos produkciót.

Cs. L. i.