2007. június 22.

Tömegek strandoltak a ligetben

Nyári hangulatalapozó party

A hétvégi melegben a város lakosságának nagy része a Széchenyi-ligeti strandfürdőben hűsölt, szórakozott és pihent családjával és barátaival együtt. Egy olyan rendezvényen, mely méltán tekinthető a nyári strandszezon és a szabadságok nyitó bulijának. A kiváló strandolási lehetőségek mel-lett a fürdő számos kulturális- és szórakoztató programmal várta vendégeit, s nyújtott felhőtlen kikapcsolódást a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt.

Idén a fürdőzni és sportolni kívánók mellett az akusztikus hangszerelésű, a blues és a metal zene kedvelői is megtalálták a nekik tetsző szórakozási lehetőségeket a rendezvényen, hiszen fiatal szentesi zenekarok is felléptek vasárnap délután.

Színpadra állt az Inoba, a Sweet sixteen, a Just és a Metalheart is. Ezen kívül fúvócsövezni, íjászkodni, pe-tanqueozni is lehetett a ligeti fák árnyat adó lombjai alatt, és az új kezdeményezésen, a Civil Téren keresztül a Strand Party résztvevői bepillantást is nyerhettek a városi civil szervezetek életébe és munkájába. De hogyan vélekednek a hétvégi rendezvényről ők a látogatók?

Koncz Katalin és Schmidt Anita együtt értékelték a nekik nagyon tetsző partyt. Örültek, hogy szép volt az idő és sütött a nap. Idejüket főként fürdőzéssel töltötték, s nagyon tetszett nekik a pár hónappal ezelőtt felújított tanmedence, valamint a csúszda, amelyet csak tériszonyuk miatt nem próbáltak ki most.

A zenét kiválónak, a programokat pedig nagyon szórakoztatónak találták. Elmondták, hogy most először látogattak strand-party keretében a ligeti strandfürdőbe, de kedvet kaptak, s máskor is lemennek fürdeni és napozni. Idén valószínűleg a vízimozit is kipróbálják majd, ha idejük és programjaik engedik, hiszen nagyon jó kezdeményezésnek és szórakoztató esti időtöltésnek találják.

Keresztes Nagy Katalin tavaly is volt már a rendezvényen, de az ideit sokkal igényesebbnek találta, mert véleménye szerint ebben az évben jobb volt a hangulat és a szervezők több programot, színesebb lehetőségeket vonultattak fel. Elmondta, hogy rendszeresen lejár a strandra, hiszen az elmúlt időszakban hatalmas felújításokat végeztek az intézmény egész területén, s látszik, hogy fejlődőképes a strand. A felújított tanmedence a legjobb szerinte, de mindenképpen szükség lenne a többi medence korszerűsítésére is. A Strand Party programjai közül a koncerteket találta a legjobbnak, valamint azt, hogy a gyermekek és felnőttek egyaránt megtalálhatták itt a nekik tetsző kikapcsolódási lehetőségeket. A vízimozit is fel fogja keresni, főleg ha fiatal, humoros filmeket vetítenek majd a nyáron, de a horror filmektől sem zárkózna el.

Cseh-Lakos