2007. június 15.

Kedvcsináló strand-party vasárnap

Idén is bővült a repertoár

Ismét beköszöntött a nyár, a meleg, a felhőtlen pihenés és kikapcsolódás ideje. Az az időszak, amelyet kicsik és nagyok egyaránt szeretnek a vízparton tölteni. Főképp akkor, ha egy strand hűsítő medencéi mellett még kiváló kulturális- és szórakozási lehetőségeket is biztosít látogatóinak. A Széchenyi-ligeti strandfürdő erről most is gondoskodik, hiszen június 17-én kiváló programokkal csalogatja a fiatalokat és az idősebbeket is ingyenes strand-partyjára.

A szezonnyitó kedvcsináló bulin a már megszokott strandröplabda és lábtenisz megyei döntők mellett fiatal szentesi zenekarok is bemutatkoznak. Fellépési lehetőséget kap 14 órától az akusztikus hangszerelésű zenéket játszó Inoba, 16 órától a feldolgozásokat megszólaltató Just, 17 órától a blues számokat felelevenítő Sweet sixteen. De a metálzene kedvelőiről sem feledkeztek meg a szervezők, hiszen 18 órától koncertet ad a Metalheart is.

A rendezvényen újnak számít az egész napos programot biztosító Civil Tér is, melyen a szentesi civil szervezetek mutatkoznak be kézműves, kulturális, szabadidős és sportprogramjaikkal. A hasonló egyesületek által biztosított kulturális lehetőségek a fesztiválok bevett, szélesebb közönségréteget megmozgató kikapcsolódási lehetőségeinek számítanak.

A rendezvényen emellett a különlegességek is helyet kapnak, hiszen lehet majd fúvócsövezni és petanque-ozni, de a tradicionális magyar íjak is szerephez jutnak. Ezen kívül portrérajzoláson és habpartyn is részt vehetnek az érdeklődők, valamint Bereczky Zita Szellemtánc című könyvének bemutatóján.

No, nem ez lesz az egyetlen kikapcsolódási lehetőség a nyáron a ligeti strandfürdőben, hiszen többször megrendezik a vízimozit is. Az első vetítésre június 28-án, 21 órakor kerül sor. A melegvizes medence partján felállítanak egy vetítővásznat, s a szórakozni vágyók a vízből nézhetik meg az Alfred Hitchcock által rendezett Psycho című filmet. Emellett homokos felületű strandkézilabda pályát is csinálnak a strandon, hogy még inkább elősegítsék a sportos szórakozásra vágyók igényeit. A téli időszak, azaz a medence fagymentesítése előtt pedig a régebbi szentesi zenekarok bevonásával medencebált rendeznek a 3,5 m-es medencében.

Aki több információra kíváncsi, az az interneten tájékozódhat a lehetőségekről a sportközpont új honlapján (www.sportkozpont-szentes.hu).