2007. június 15.

Tóni bácsi konyhája

Ördögbatyu

Hozzávalók 4 főre: 70 dkg sertéskaraj, 30 dkg főtt-füstölt csülök, 1 ek. mustár, 1 ek. torma, só, bors, liszt, zsemlemorzsa, tojás.

Elkészítése: A felszeletelt karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Az apró kockára vágott csülköt összekeverjük a mustárral és a tormával, majd ezzel megtöltjük a húst. Bepanírozzuk és bő, forró olajban kisütjük. Tavaszi rizottót kínálunk hozzá.

Tavaszi rizottó

Hozzávalók: 20 dkg nagyobb darabokra vágott spár-ga, 20 dkg rizs, 5 dkg reszelt sajt, 10 dkg vaj, 3 szál újhagyma, 10 dkg borsó, 2 dl húsleves, tejszín, só, bors.

Elkészítése: Kevés vajon pároljuk meg a feldarabolt spárgát és az újhagymát, közben öntünk hozzá egy kevés meleg levest, majd sózzuk, borsozzuk. Tegyük bele a zöldborsót és főzzük készre. Kevés tejszínnel forraljuk össze, majd vegyük le a tűzről.

Kevés felaprított hagymát dinszteljünk meg vajon, adjuk hozzá a rizst, pirítsuk meg és a húsleves hozzáadásával pároljuk meg. A már elkészített zöldségragut keverjük össze a rizzsel. Tálaláskor a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.

Jó étvágyat!