2007. június 15.

Kiválóan teljesítő diákok

Az önkormányzat az idén sem feledkezett meg az országos és megyei versenyeken legjobban teljesítő szen-tesi diákokról. Ennek a tanévnek a végén is - mint hosszú évek óta - elismerésben részesítették az iskolák és tanulmányi versenyek legeredményesebb tanulóit.

Immár második éve, hogy a pedagógus naptól szétválasztva, külön ünnepségen jutalmazták meg a gyermekeket és a fiatalokat. Június 9-én délelőtt ezért telt meg kicsikkel és nagyokkal, diákokkal, felkészítő tanárokkal és szülőkkel a Művelődési és Ifjúsági Ház pódiumtermében. Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő köszöntőjében hangot adott annak, hogy ez a nap kétszeresen is örömteli. Egyrészt azért, mert mindenki számára belátható távolságra került a tanév vége, és mindjárt beköszönt a vakáció. Másrészt azért, mert idén is enynyi sikeresen teljesítő, országos és megyei eredményeket elérő diák tudta megtölteni a termet. Elmondta a jelenlévőknek, hogy egy héttel megelőzően olyan pedagógusokat, nevelőket ünnepeltünk, akik évtizedeket töltöttek el ebben a hivatásban. Akik nemcsak tudományt, hanem kultúrát, műveltséget és emberséget is adtak át tanítványaiknak. Segítettek abban, hogy ők is érző és közösségben élő emberekké váljanak.

Majd elmondta, hogy a város büszke azokra a diákokra is, akik kiválóan és kimagaslóan szerepeltek az országos és megyei versenyeken, de azokra is, akik bár képességeik vagy hozzáállásuk miatt nem értek el helyezést, s esetleg a rosszabb osztályzatokért is küzdeniük kellett, azonban önmagukhoz képest jól teljesítettek. Véleménye szerint tiszteletre méltó mind a diákok teljesítménye, mind pedig a pedagógusoké, akik mikor már elfogyott az erő, akkor egy mosollyal vagy egy keményebb szóval átlendítik a gyerekeket a fáradtságon és nehézségeken, s lehetővé teszik, hogy ilyen eredmények szülessenek. Végül a polgármester azt kívánta, hogy az idén elért sikerek a következő tanévben is megismétlődjenek meg.

Szirbik Imre szavait a Petőfi Sándor Általános Iskola Kicsinyek kórusából alakult kamarakórusának fellépése követte, majd az eredményes tanulók egyenként átvehették jutalmukat.

S hogy idén miből jeleskedtek az általános és középiskolások? Többek között mesemondásból, matematikából, kémiából, fizikából, földrajzból, történelemből, irodalomból és idegen nyelvekből. Volt, aki a szépkiejtés vagy a szavalás terén ért el sikereket, esetleg közlekedési ismereteiről tett kiválóan tanúságot. Olyan is volt, aki zsoltáréneklésben, multimédiás bibliaismeretben vagy bibliai történetmondásban jeleskedett.

Cseh-Lakos