2007. június 15.

Közalapítványi jelentés

A Szentes Városért Közalapítvány 2006. évi tevékenységéről az alábbi tájékoztatást adhatjuk.

Az év folyamán a kuratórium két alkalommal ülésezett; összesen 9 napirendi pontot vitatott meg. Az ülések határozatképesek voltak, s minden döntés teljes egyetértésben született. Az előző évi munkáról 2006. május 12-én számolt be a képviselő-testület előtt.

Számba véve az elmúlt év történéseit, őszintén el kell mondanunk, hogy a rendkívül szűkös anyagi lehetőségeink miatt, csak igen kevés pályázatot, hasznos kezdeményezést tudtunk támogatásban részesíteni. Jóval kevesebbet, mint az előző é-vekben, mint szerettünk volna.

2006-ban 3 pályamunkát díjazott a kuratórium (9 pályázatot nem tudott támogatni anyagi eszközök hiányában).

A díjazottak között volt a Szentesi Spartacus SK Sakk Szakosztályának pályázata, amelyben elsődleges célként jelölték meg az ifjúsági utánpótlás nevelését, a versenyképesség elérését. A támogatást edzőtáborozásra, versenyekre történő nevezésekre, a gyerekek utaztatására és ellátására kérték.

Támogatásban részesült a Szabadidős Sportklub pályázata is, amely "4 ország - 4 város" címen Gyermek Kézműves Tábort hirdetett meg 6-14 éves korosztályú gyermekeknek, bevonva a határon túli magyar fiatalokat. A program keretében tartott foglalkozások: rajz, festés, fafaragás, korongozás, szövés, fonás stb.

Dr. Fenyvesi István ny. egyetemi docens, címzetes főiskolai tanár, az irodalomtudományok kandidátusa, Szentes szülötte (1931) 2006-ban töltötte be 75. életévét. Ezzel összefüggésben barátai és tisztelői felkérték egy gyűjteményes kötet összeállítására korábbi publikációiból. A tervezett könyv a szülővárosával (Szentes) és fél évszázados munkahelyével (Szeged) foglalkozó írásaiból áll. Az Emlékek c. fejezetben közreadja az 1931-1949 közötti időszak legjelentősebb történéseit, köztük a szentesi Táncsics Mihály Népi Kollégiumban eltöltött évek emlékeit. Szentesről elszármazott jeles személyiségről, elismert tudósról lévén szó, rendkívül érdekes, hogyan vall a gyökerekről, a szülőhelyhez fűződő kapcsolatairól. Ezért a készülő munkát a közalapítvány támogatásban részesítette.

Az ismertetett pályázatok díjazására kiutalt összeg öszszesen: 100 ezer forint volt.

A kuratórium tagjai ezúton is hálás köszönetüket fejezik ki mindazoknak a gazdasági társaságoknak és magánszemélyeknek, akik egyéni adományaikkal támogatták a kulturálódást, a helyismeret elmélyítését és a városfejlesztést szolgáló nemes célokat. Továbbá külön köszönetet mondanak azoknak az ismeretlen támogatóknak, akik a személyi jövedelemadójuk 1%-át a közalapítványnak adták. Abban reménykedünk, hogy e névtelen jótevők száma az elkövetkező években növekedni fog. Adószámunk: 18450046-1-06.

Labádi Lajos elnök